Można pod warunkiem że nie zaczęło już. Jak zaczęło masz czasem kompa na godzinę uziemionego.
Tak. Jak zaczną, to do końca jadą.
U mnie dłużej trwa skanowanie z aktualizacją, zależy od zawirusowania. Zajmuje się tym firma, której za to płacę. Raz był aż 40 minut. A normalna aktualizacja, do 10 do 20 minut.
Niestety 3 z programów które używam nie chodzą pod win10. Mają nową wersję własnie pod niego ale za to trzeba sporo zapłacić.
Płacę 39 euro rocznie i mam czysto w kompie. Nawet te resety humoreski na mailu odbiło. Miałem tylko jeden, a zaraz komunikat pytający, czy sobie nie życzę takich interwencji? Klilnąlem, że nie i mam spokój.
To akurat poczta robi za ciebie Masz wszystkie wiadomości w spamie.
Nie mam. Poczta też pyta, ale ja dostałem osobny komunikat od swojej Cyber i G Daty. I tam kliknąłem.
Tak Jarku dlatego że masz skonfigurowany program pocztowy w windowsie. Antywirusy czasem są upierdliwe jak uruchamiasz dużo plików których nie znają. Osoba nie obeznana jak ty to docenia, dla mnie to przeszkoda. Podobna blokada jest tu na forum. Spróbuj 3-4 razy to samo napisać…
Nie o to chodzi. Ale, faktycznie, ten program z Niemiec jest skonfigurowany ze wszystkim co jest w kompie, pod warunkiem, że trafię gdzieś na przestarzałą sieć, nie spełniającą aktualnych standardów. I to mi się w połowie sierpnia w Polsce zdarzyło. Nie używałem laptopa przez trzy dni.
Nie do końca przestarzałą. Chodzi o to że nie masz zewnętrznego IP co jest częste w sieciach w akademikach, osiedlowych i u polskich operatorów komórkowych. A jak wspomniałeś o G-data to już masz swój problem z wyborczą i onetem. Antywirusy często blokują dostęp do stron które potencjalnie mogą cię śledzić. Te 2 witryny mają tak nachalne reklamy które sprawdzają za dużo dla antywirusa i dlatego masz tam bana . Nie dziękuj piwo przywieź jak będziesz. Zostawię na to jak będziesz w Polsce ten alko co ostatnio się mi dostało.
To nie mozesz ustawic sobie konkretnych godzin aktualizacji?
No i co to da?
Właśnie tak podejrzewałem, że przez te moje Daty, nie mam wejścia do Onetu i Wyborczej, a czasem, ale rzadko, zdarzało się i do Interii.
Tu nie chodzi o zewnętrzne IP, ale o czasową naprawę jakiego urządzenia nadawczego w pobliżu i operator dał w zastępstwie stare wi - fi, o czym dowiedziałem się później. Trwało to dzień w sumie, ale ja nie włączałem jeszcze dwa następne, bo wtedy nie widziałem o co chodzi. I dopiero, jak kumpela córki mnie uświadomiła. Więc włączyłem, było od razu skanowanie i następnie śmigało, jak należy.
A było tak, że rano muliło u mnie, następnie było skanowanie, po skanowaniu nadal muliło i przyszedł komunikat, że używam sieci przestarzałej, nie spełniającej… i tak dalej. Z zaleceniem nie używania komputera w tej sieci, albo zmiany sieci.
U miejscowych, trochę wolniej wszystko przez ten dzień chodziło, ale działało.
Przeciez komputera chyba nie uzywasz cala dobe?
Wifi czy przez twój modem? Jeśli to drugie to jest priorytowanie. 1 abo biznes 2 abo prywatne 3 prepaidy 4 roaming czyli np ty.
A jak muszę odpalić go np o 4 rano?
Ty mnie tekiemy szyframy ne zapodawaj.
To było przez modem mojej córki, bo u niej w domu to się działo. A ta afera, w sumie trwała jeden dzień, bo zawsze śmiga tam, jak tu w Holandii.
Więc po polskiemu. Jak kiedyś na dyskotekach. Miejscowy może wszystko, Znajomy może dużo a obcemu w ryj dają.
I to od razu rozumiem.
A co myślisz o alkoholu?
Nie marnuję czasu na myślenie, tylko od razu piję.
Cholera, zaraz tu @Devil się zleci.