Budujemy nowy dom?

Jakoś jedyne frakcje wyzywające oponentów są spod znaku PISowskiej koalicji. Widziałeś Jakiegoś senatora albo posła opozycji ubliżającego publicznie rządzącym? Może jakiś przykład? Bo ci u koryta ubliżają opozycji nadzwyczaj często. I to jest zwykłe psychologiczne działanie, utrwala się w umysłach ludzi, że opozycja to ktoś gorszy. Podobne metody stosuje się w wojsku, wroga się odczłowiecza, pozbawia honoru, po to, żeby żołnierzowi łatwiej było strzelać do przeciwników. To działa na umysły proste bardzo dobrze, dlatego do wojska z poboru szli na 2 lub 3 lata ci słabiej wykształceni, a ci z wyższym wykształceniem szli na 3 miesiące, bo i tak nie udałoby się im wmówić kto jest a kto nie jest człowiekiem.

1 polubienie

Nie wiem. Może dałbyś jakiś przykład jak to PiS ubliża opozycji to bym miał łatwiej wtedy. Za to środowiska opozycji nie mają problemu z wyzywaniem wusmiewaniem ludzi po prawej stronie… No czy takiej konfederacji… Np jak ten utwór. O wyśmiewanym pisie nie ma co wspominać bo to już nie robi wrażenia na pytamy czyli w opozycyjnym środowisku XD

Nie mam pojecia,po kiego licha Mogiel napisal te pieśń o cegle ale to nie bylo tak jak piszesz.Piosenka emitowana byla w radiu pare lat po nagraniu i raczej nie przypominam sobie aby ktoś uczynil z niej jakis partyjny przebój.
Wygląda to na żart.Marny ale wsparty o chwytliwa melodie.Dzisiaj pewnie ktos by z tego gniota skorzystał ale wtedy stosunek do takich nagran byl wrecz pogardliwy.
I nie przypominam sobie by w radiu ktos dorabial do tego filozofie.Nie mowiac juz o tym ze trzeba bylo miec sporego fuksa aby to uslyszeć.
No,moze u Niedziwedzia na liscie :wink:

1 polubienie

Iza byla ppularna, to czasem to podaj cegle mozna bylo uslyszec, ale nikt tego nie traktowal serio.
Serio to sie sluchalo Mury runa…

A nie na Wiejskiej?
“Niech żyje bal”!!!

3 polubienia

To dlatego nie mogę znaleźć motywacji!
Brakuje mi pieśni i tańca odpowiedniego…

1 polubienie

Oni naprawdę mają swój hymn???
Gdyby nie Pytamy,nie usłyszałabym…

1 polubienie

Dzisiaj Jackowski (“senator”) nazwał popierających konwencję stambulską “lewactwem”, co jest określeniem pejoratywnym. Masz podobny przykład z ostatniego tygodnia, gdzie opozycja rzuciła epitetem w rządzących? O tym , że rząd, w którym jest pan Szumowski nazywa opozycję złodziejami, to aż żal wspominać.

1 polubienie

Ja wiem, że żadna ideologia nie była dorabiana do Trojanowskiej w 1982, dlatego najwyższy czas zacząć. Takie czasy, że wszystko wygląda inaczej. Najlepiej wytłumaczy to przewodniczący NSZZ Solidarność - Lech Kaczyński. :wink:

Popularna to jakby nic nie rzec…To był amok! Trwalo to rok,moze dwa i krecilo sie wokół 2-3 przebojów ale taką Arene w Poznaniu,wypelniła sprzedając bilety jak…boysbandy na swiecie.

2 polubienia

Już dawno kilka utworów po wizjonersku powstało

We fryzurkach i stylizacji a la Iza polowa dziewczyn w Lodzi chodzila :rofl:

1 polubienie