ja juz przywyklam to tej newsolapowej nowomowy na polskich portalach, do bezmyslnego poslugiwania sie tlumaczem google jakos troche mniej.
Tu masz racje w calym komentarzu.
W Polsce,to jak widze,najwazniejszym dzialem policji,jest drogowka))
Ja ze strachu i braku checi marnowania czasu,ograniczam sie do tego portalu.I widze ze autorzy wielu watkow,tematow"niedorozwinietych",nie powinni,nie mieli PRAWA,konczyc jakichs,chocby dennych,uczelni!
Oto jak wyglada wiekszosc artykulow:
Tytul:"Wybuch bomby w centrum Paryza.
tresc,akapit pierwszy:“W Paryzu wybuchla bomba w dzielnicy St Germain”
tresc,akapit drugi:Jak donosza francuskie media,wybuch bylo slychac w calej dzielnicy
tresdc,akapit trzeci:Wybuch bomby sparalizowal ruch uliczny
tresc,akapit czwarty:Policja wyklucza zamach…
tresc,akapit piaty:w okolicznych sklepach,wylecialy szyby.
tresc,akapit szosty:w Paryzu bomba wybuchla ok.12 w poludnie
trresc,akapit siodmy:Wczesniej o wybuchu bomby,informowalismy TUTAJ
A jest to wersja poprawna i zawiera wiecej tresci nie przecietnie
Piątkę przybijam, ileż to ja razy byłam wściekła na siebie, że zawiódł mnie tytuł .
cala Polska kochala sie w przepieknej gwiezdzie X a teraz ona mieszka w uragajacych warunkach.
z dalszego ciagu dowiadujesz sie, ze chodzi o Pole Rakse i informacje, ze mieszka sobie w domu na uboczu i od czasu do czasu sama robi sobie zakupy w pobliskich sklepikach.
a i to i tak jeden z sensowniejszych newsow tego rodzaju.
Albo to:
“Wielka gwiazda ukrywala smutna prawde przez wiele lat”
A potem sie dowiadujesz,uprzednio kliknawszy 8 razy,ze ojciec zmarl jak miala 20 lat.A babcia jeszcze wczesniej…
Wrrrrrr!!!
Albo to …
Aż przykro patrzeć jak się stacza… spija alkohol z cudzych kieliszków…
Otwieram link bo niby znany a tam kampania antyalkoholowa.
No dokladnie:)
Omijałam wp.pl szerokim łukiem , być może dlatego późno poznałam pytamy.pl , teraz mi wszystko jedno ,interia o Onet to samo badziewie.
Nie dostanie matka już 500+
Na onecie jest …trzezwiejszy dzial sportowy.Nie mowie ze lepszy ale przynajmniej reaguje na wydarzenia i nie spycha ostentacyjnie wszystkiego na bok,na rzecz pilki,siatki oraz kopania po mordzie.
Ale na Onecie nie ma komentarzy… Na WP można komentować artykuły
Ok. Ale czasem potrafia z informacja byc na biezaco.
Tutaj,jesli to nie pilka lub boks,musialbym czekac do usr… smierci.
Nie ufam niemieckim mediom
Zaczynałam od Onet , dawno temu byłam tam moderatorem , zmienili fajne forum na jakąś sympatię, szukanie drugiej połówki… co ja będę w necie jej szukać, nocny mam pod nosem
Nie wiem czy czytacie - komentujecie newsy na gorąco, u nas na forum to kultura
chce czy nie ze wzgledu na konta mailowe na interie i wp wchodze codziennie, onet w zasadzie moglby dla mnie nie istniec.
a jesli chodzi o komentarze na tych portalach? taki sam sciek jak kafeteria.
czasem sie cos smiesznego czy dowcinego trafi, ale rzadko.
Kiedyś istniał Powerchat, należał chyba do Onetu. Co tam się działo… Ludzie wchodzili tylko po to, by się wyzywać A jak ktoś kulturalnie się przywitał, to same “Wypier…” “Spier…” Do kobiet same ku*wy i szmaty leciały
I dużo podłości, ludzie bez zahamowań drwìą że wszystkiego.
Pffff , na tym forum o którym wspomniałam , jedna para swoje foty wstawiała z cyberków.
Kurla, kiedyś to było, wolna amerykanka. Dzisiaj już tej wolności w necie nie ma praktycznie w ogóle.