Co sądzicie o wojnie w izraelsko-palestyńskiej?

Mnie tam ciekawi jaka tam jest gografia i klimat i czy na upartego osła nie można byłoby tam zasiedlić obszarów :thinking:

Kolegna pytanie co sie da?
ZPewniam, ze duzo​:smiley_cat::smiley_cat::smiley_cat:

1 polubienie

Da się wiele, ale Izrael faktycznie potrzebuje przestrzeni życiowej dużo bardziej niż hitlerowskie Niemcy (III Rzesza) “potrzebowała/y” :thinking: :see_no_evil: :man_shrugging: :confused:

COO? Poczytaj

To jest w skrocie, bo rzeczywistosc jest bardziej skeczaca :sparkling_heart:

2 polubienia

Niemcy żadnej przestrzeni nie potrzebowały, to Hitler im to wmówił.

2 polubienia

Tylko Hitler? Paru wspolnikow miał :dizzy_face:

1 polubienie

Gdyby nie miał, to i tej wojny by nie było.

1 polubienie

Spora czesc tych wspolnikow przetrwała.

1 polubienie

Niestety. Ale przegrali z czasem i też już ich nie ma. Najgorsze jest to, że ten demon się odradza, mimo, że wspólnicy odeszli. W Polsce też.

2 polubienia

Syndrom oblezonej twierdzy te zachowania tlumaczy?

1 polubienie

Prawdę mówiąc, to nie mam pojęcia, co lęgnie się w takich łbach, jak u Bąkiewicza, Winnickiego czy Brauna? Bo Korwina już nie bierze się poważnie.

1 polubienie

Korwin? Ma wyobraznie.
Mizogin, cwaniaczek, ale docen przeciwnika
Demony to nie tylko pozostali, ktorych wymieniłeś

2 polubienia

Wymieniłem kilka przykładów, bo za dużo pisania by było, gdybym chciał ich więcej wymienić. Niestety…

2 polubienia

W takich przypadkach szukaj wezlow w sieci😇

1 polubienie

W końcu moim zdaniem póki Izrael czuł się w miarę pewnie siebie jeszcze to przesiedlał tych Palestyńczyków w kilka punktów, żeby mieć region pod kontrolą, ale pomału możliwości osiedlania się tam się kończą, także w końcu nadchodzi dopiero moment rozważani rozbudowywania osiedli na Wzgórzach Golan :thinking: :man_shrugging:

Wiem :smiley: Nabijam się co do tego porównania @Devil że Izrael to naród wybrany i potrzebuje przestrzeni życiowej haha :rofl:

1 polubienie

W Polsce to wiadomo, ale gdzie jeszcze ? Masz na myśli AFD ?

1 polubienie

Prawie w każdym państwie.

1 polubienie

Od czasu miast państw :joy_cat::heartbeat:

A jak sądzisz na ile jest możliwe, że te negatywne trendy miną za jakiś czas ?

W Polsce mamy już odrodzenie lewicy jakby nie było, a najgorzej wydaje mi się, że może być we Włoszech, ale Turcy no południu Włoch sprzedają tanią ropę dając tym zarobić Azerom i Turkmenom

We Francji teoretycznie też może być źle, ale sporo pozytywnych rzeczy się dzieje ostatnio odnośnie Nowego Jedwabnego Szlaku od wojny w Górskim Karabachu …

Nord Stream II też niedługo będzie ukończony nareszcie co da zarobić Rosji i Niemcom, a czy np Francji to już nie wiem :man_shrugging: