Mnie tam ciekawi jaka tam jest gografia i klimat i czy na upartego osła nie można byłoby tam zasiedlić obszarów
Kolegna pytanie co sie da?
ZPewniam, ze duzo:smiley_cat:
Da się wiele, ale Izrael faktycznie potrzebuje przestrzeni życiowej dużo bardziej niż hitlerowskie Niemcy (III Rzesza) “potrzebowała/y”
COO? Poczytaj
To jest w skrocie, bo rzeczywistosc jest bardziej skeczaca
Niemcy żadnej przestrzeni nie potrzebowały, to Hitler im to wmówił.
Tylko Hitler? Paru wspolnikow miał
Gdyby nie miał, to i tej wojny by nie było.
Spora czesc tych wspolnikow przetrwała.
Niestety. Ale przegrali z czasem i też już ich nie ma. Najgorsze jest to, że ten demon się odradza, mimo, że wspólnicy odeszli. W Polsce też.
Syndrom oblezonej twierdzy te zachowania tlumaczy?
Prawdę mówiąc, to nie mam pojęcia, co lęgnie się w takich łbach, jak u Bąkiewicza, Winnickiego czy Brauna? Bo Korwina już nie bierze się poważnie.
Korwin? Ma wyobraznie.
Mizogin, cwaniaczek, ale docen przeciwnika
Demony to nie tylko pozostali, ktorych wymieniłeś
Wymieniłem kilka przykładów, bo za dużo pisania by było, gdybym chciał ich więcej wymienić. Niestety…
W takich przypadkach szukaj wezlow w sieci😇
W końcu moim zdaniem póki Izrael czuł się w miarę pewnie siebie jeszcze to przesiedlał tych Palestyńczyków w kilka punktów, żeby mieć region pod kontrolą, ale pomału możliwości osiedlania się tam się kończą, także w końcu nadchodzi dopiero moment rozważani rozbudowywania osiedli na Wzgórzach Golan
Wiem Nabijam się co do tego porównania @Devil że Izrael to naród wybrany i potrzebuje przestrzeni życiowej haha
W Polsce to wiadomo, ale gdzie jeszcze ? Masz na myśli AFD ?
Prawie w każdym państwie.
Od czasu miast państw
A jak sądzisz na ile jest możliwe, że te negatywne trendy miną za jakiś czas ?
W Polsce mamy już odrodzenie lewicy jakby nie było, a najgorzej wydaje mi się, że może być we Włoszech, ale Turcy no południu Włoch sprzedają tanią ropę dając tym zarobić Azerom i Turkmenom
We Francji teoretycznie też może być źle, ale sporo pozytywnych rzeczy się dzieje ostatnio odnośnie Nowego Jedwabnego Szlaku od wojny w Górskim Karabachu …
Nord Stream II też niedługo będzie ukończony nareszcie co da zarobić Rosji i Niemcom, a czy np Francji to już nie wiem