Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Też ale to wina tego że tak długo wierzyliśmy w nierentowne górnictwo. Elektrownia atomowa stanie w Polsce najwcześniej za 15 lat. W tym czasie kilka razy zmieni się władza. Nie wiemy też co będzie z Rosją, Ukrainą i UE. Uważam że mamy przesrane jeżeli chodzi o energetykę. Wydobycie węgla będzie coraz droższe bo trzeba fedrować coraz głębiej. Z Rosji tani węgiel nie popłynie bo to wróg a zza oceanu będzie drogo

Nie widzę tego…

A z ETS nie można sobie tak po prostu wyjść nie ponosząc konsekwencji. Ja polexitu nie chce bo pamiętam Polskę lat 90 po transformacji. Szarą, pełną dziadostwa, biednych samorządów, korupcji. Drogi powiatowe nie istniały. Jak się coś budowało to trwało to latami. Wyjazd za granicę za chlebem to była droga krzyżowa. Granice, kontrole, kolejki, pozwolenia, wizy. Daj pan spokój

Ale się wczoraj alfons ośmieszył. Podziękował obrońcom Monte cassino czyli nazistom. I to jest prezydent z wykształcenia historyk

To wykształcenie to chyba jakieś lewe jest

Albo mu się pomyliło ze zdobywcami Monte Cassino

A tak poza tym to dziękować ludziom którzy już nie żyją to trochę dziwne jest. Może niewielu z nich nadal żyje

Kościół w Sanoku przetrwał 360 lat a wczoraj czy tam dzisiaj spłonął doszczętnie. Przetrwał jedynie krzyż

Ciekawe co było przyczyną

Serio… wchodzisz na taki poziom?

Tak mówisz? A zdajesz sobie sprawę że to mozna wyliczyć?

Oczywiście że można. Konfederacji nie ufam za grosz bo to takie same świnie u koryta jak cała reszta

Świetnie a PO to nie świnie przy korycie? Ciekawe czym sie różnią.

Z ciekawych rzeczy konfederacja jako jedyni jeszczenie rządzili… tak naprawdę nie wiadomo jak się zachowają. Nie ma natomiast wątpliwości jak sie zachowa Pis i Po i czywiscie Lewica. Rozumiem że tego nie widzisz?

Konfederacji nie ufasz… rozumiem… ale powiedz mi czemu ufasz PO

PO jako jedyni z resztą Lewicy są całkowicie prozachodni a to jest polska racja stanu

Konfa jest za referendum więc to nie koniec świata ale są rzeczy które mi się w konfie nie podobają. Są to antyunijność i chęć współpracy z Braunem i PiSem więc można się domyślić że będą łamać praworządność

Ale tak naprawdę to mi to już zwisa.

PiS jest proamerykański ale werbalnie antyniemiecki. Chociaż tak naprawdę to oni z Niemcami też normalnie współpracują.

Po prostu nie uważam antyunijności za coś dobrego. Zmieniać UE spoko ale chcieć ją opuścić to już nie jest dla Polski dobre

Na szczęście większość Polaków jest za pozostaniem w UE

Do tego Konfa zachowuje się antyukraińsko już nie wspominając o konfie Brauna

Największe w historii pożary w Belgii

No tu się różnimy. Ja jestem anty takiej europie. Dla mniepotrzebne jest rozsadne podejscie do tematu. A Konfie wlasnie chodzi o rozsądek tak w kierunku europy jak i z tematem Ukrainy. Poprostu nie za wszelką cenę.

Ten klaun znów straszy sojusznika :face_with_crossed_out_eyes:

Konfie nie chodzi o rozsądek, Konfie chodzi wyłącznie o zdobycie władzy.

Osobliwe kryterium wyboru. Ja też nadawał bym się do władzy, najważniejszy argument po mojej stronie, też jeszcze nie rządziłem. Zatem zakładam partię. :joy:

Wiec przez przypadek… mówią rozsądnie

To odpowiedz do konkretnego zarzutu… bo rwą się do koryta… jeszcze przy nim nie byli a wszyscy wiedzą co zrobią… nie sadzisz że to conajmniej nieuczciwe?

Bosak nie wyklucza koalicji z Braunem jeśli ma to pomóc w usunięciu Tuska

Nie wyklucza tez inych opcji

Co się komu podoba. Ja tam pustej treściowo retoryki roztropnością nie nazywam.