I całe szczęście, bo mielibyśmy całą prawie wschodnią granicę z moskalami ![]()
Myślę że Trump ma doradców i wcale nie jest jednoznacznie prorosyjski
Trump jest po prostu głupkiem i antyspołecznym narcyzem. Nie rozumie polityki i brak mu empatii. Jedynym jego celem jest zarabianie kasy i zbieranie pochwał. Nie widzi, że otoczony jest klakierami, którzy tylko napędzają jego chore żądze. Prawdopodobnie choruje na Alzheimera podobnie jak jego antenaci.
A nowotwory to jedyne choroby?
Ale lex szarlatan głównie o kwestie nowotworów chodzi
Zatrzymano 23 latka który chciał zabijać polityków PiS i PO. Nie zgadza się na trwający od ponad 20 duopol. Zachęcał też innych w sieci by go naśladowali
Wrze po publikacji raportu mającego promować Polskę jako markę i miejsce które warto znać. Poszło na to kilkaset tysięcy złotych a ma wiele błędów i zostało zrobione przez AI
Izrael umorzył śledztwo w sprawie ataku na konwój humanitarny w strefie Gazy. Zginął wtedy polski wolontariusz. Polskie MSZ oburzone
Lex szarlatan głównie o leczeniu poważnych chorób chodzi. Nie tylko nowotwory ale innych poważnych chorób ziołami też nie wyleczysz
Problemy z utworzeniem budżetu na przyszły rok bo to rok wyborczy i wiele od tego zależy
Wzrost wydatków na obronność oraz służbę zdrowia
Izrael wypycha chyba do Jordanii Palestynczyków z zachodniego brzegu
Kolejne odsłony bufonady trumpa.
Gorszego idioty Ameryka wybrać nie mogła
Proizraelski narcyz
Turcja chce ścigać premiera Izraela poprzez Interpol za zbrodnie wojenne
Rosja zaatakowała centrum handlowe w Krzywym Rogu na Ukrainie. Wiele ofiar śmiertelnych. Jednocześnie na Ukrainie trwa żałoba narodowa po ataku na Kijów przed wczoraj gdzie też zginęło wielu ludzi
@collins02 jak myślisz czy UK naprawdę jest krajem wielu problemów?
Sądzisz że UK ma przyszłość czy ciężko powiedzieć?
Ty to potrafisz zaskoczyć…
Skąd,za jaką sprawą takie pytanie?
Nie jestem politykiem,nie prowadzę biznesu,nie siedzę w pubie do 23…A do Londynu jeżdżę sobie 4-5 razy do roku aby pooddychać przestrzenią,tradycją,różnorodnością i historią…
Ostatnio wynajduję sobie w Londynie włoskie knajpy z sycylijskim winem i mam już 3 na liczniku ![]()
Dalej kibicuję Brentford i w ograniczony sposób,raczej na zasadzie sentymentu,Arsenalowi…
Dzisiaj spędziłem jako świadek i znalazca portfela,ponad godzinę na policji.Tutaj na postawę obywatelską zawsze warto poświęcić czas!
Jak wiesz,jestem sportowym kibicem i pałam zazdrością wobec brytyjskiej organizacji i wychowania młodzieży która decyduje sie na sport.To jest,z polskiego punktu widzenia,niesamowite!!!
Żyję tu sobie i pracuję od lat 19,1 i prawdę mówiąc,nie mam bladego pojęcia na co i dlaczego ktokolwiek tutaj może narzekać?!
Kiedy przez 26 dni byłem bezrobotny w 2012 roku,dostawałem na jakiejś councilowej karcie,odpowiednik 80 funtów tygodniowo…Oczywiście świadczeń tak nie opłacisz ale nim stanąłem pysk w pysk z tym problemem,znalazłem pracę!
Mam 2 ręce,dwie nogi,nie oczekuję cudów.
Dla mnie Anglia to swoisty raj na Ziemi i nie o kasę tu chodzi.Tu są inni ludzie!
Może to trochę męczące że oni bez przerwy gadają,nawet obcy.Ale z drugiej strony,to nikogo nie dziwi.Jest po prostu miło i UK kojarzy mi się ze wszystkim ale nie z"problemami"
Może doprecyzuj,co masz na myśli,
Ciągle ilekroć słyszę o UK to o problemach. Zwłaszcza po brexicie i stąd pytanie
A skąd płyną takie głosy?
Bo z pewnością nie z Wyspy.
Poza tym…Chodzi o “problemy” polonii czy UK jako kraju?
Nie mam teraz czasu na internetowe piski ale w każdym mieście [a nie w miastach grozy!!!] są takie miejsca.
Obok mnie w Luton,jest takie nagromadzenie nienawiści antyizraelskiej że kiedyś to wybuchnie…6 lat temu widziałem to po raz ostatni [czyli przed zbrodniczym atakiem Hamasu na Izrael] i przyrzekłem sobie że moja noga tam nigdy więcej nie postanie! Prócz lotniska oczywiście…Ale to inny świat.
W Londynie także lepiej nie zapuszczać się w okolice Hackney czy w ogóle,na wschód.I co z tego? W Poznaniu też lepiej nie włóczyć się po ciemku na Wildzie czy na Dębcu…
Nie ma takiej metropolii która byłaby od tego wolna.
Nawet w wyczyszczonym jak nigdzie na świecie Dubaju,są takie miejsca…
Nie łykaj wszystkiego jak pelikan bo dopiero się zdziwisz gdy wpadniesz na Włoskie lub francuskie"miasta grozy".One są wszędzie a pismaki i internetowi mędrcy zbijają na tym swoje oglądalności i słuchalności.
W 2010 roku,Londyn “płonął”.Burdy i zamieszki próbowano podpiąć jak zwykle pod “politykę”.I co? Easy come,easy go…Jak szybko przyszło tak szybko pozbyto się tchórzy w kapturach i maskach na ryjach!
Szkoda tylko normalnych ludzi którzy potracili majątki…
Bydło które tylko czeka na iskrę,wtedy się doczekało.
Dzisiaj oni mają16 lat więcej i albo gniją w pierdlach albo wywietrzały im z głowy zadymy.
Tak,możesz to czasem nazwać problemem świata zachodniego.
Ale to się zawsze kończy tak samo.
Poznałem kilka osób, które wróciły z UK po brexicie… i wszyscy praktycznie szybciutko wyjechali do Holandii, Niemiec lub Norwegii, ale nikt nie wrócił do Anglii.