Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Jest problem. Nazywa sie to zamrożone rosyjskie aktywa w europejskich bankach.

A bez płynności finansowej ciezko sie handluje.

Poza tym Trumpowi wcale nią zależy na współpracy z Rosją. Raczej wyeliminowaniu jej z wielu rynków, lub przejęcia pośrednictwa w handlu.

1 polubienie

To po co mu pokój w takim razie tak szybko? Wiem że ciężko pojąć co Trump ma w głowie

No to zadzwoń do Trumpa!

1 polubienie

Czyli własnoręcznie założą sobie pętlę na szyję? I jeszcze krzesełko spod siebie wykopią?

1 polubienie

To jest pokłosie dawnego uwielbienia dla sowieckiego komunizmu.Zly był Hitler,dobry był Stalin.Choćby dlatego że z nim walczył…
I tak w świecie debili,zostało.
I nic się nie zmieni.

2 polubienia

Ponoć Rosjanie lubią być trzymanie za ryj

Tak…Sowiecki fatalizm się na tym opiera…

1 polubienie

Nie wiem na czym to sie opiera, ale ruskie sa mistrzami w robieniu wokol siebie chlewa.

Miejsca gdzie stacjonowali w NRD?

To co zostawili po sobie w Polsce?

Tu, jeszcze wynajęli domek. Tak juz późny covid, restrykcji prawie nie bylo.

Taki nieduży, wakacyjnie na gora 5 - 6 osób, zakładając, że salon to dodatkowa sypialnia.

Przyjeżdżało ich tu z piętnaście sztuk, może plus minus 2 sztuki więcej. Wrzaski, wycie i pijaństwo do rana. Uliczka tu spokojna, ale jak popili to zamieniała sie w ring. Firanki zostały tradycyjnie zastąpione gazetami. Na patio magazyn opon. Śmieci przed furtka, choc do.kontenera 20 metrów. Piski, wrzaski, dzieciaki pakowaly się na prywatne urbanizacje, zaczęły znikać mebelki plażowe. No może nie znikać, ale właściciela znieniily.

Po którejś interwencji policji w koncu ich eksmitowali. Dobrze, za Hiszpanie nie słuchali Wysockiego śpiewającego bez cenzury. Bo by im uszy zwiędły, jak podjechała śmieciarka.

Ale tu spokojna okolica i do tego zaczęła sie wojna, więc eksmisja poszła gładko.

Ale to w swojej masie nie sa cywilizowani ludzie.

1 polubienie

3 polubienia

TO JEST BYDŁO!!!

Każdy miewa swe przykłady na poparcie tez…
Jednak to co wyniosłem z Galerii Dawnych Mistrzów w Dreznie,gdzie pijane laski debilnych rosjanek zataczały się od obrazu do obrazu,pozostanie we mnie na zawsze.
Plus tzw. wycieczki na Teneryfie.Niby emeryci…PIJANE BYDŁO i aroganckie babska obwieszone złotem oraz kolorami odblaskowymi…
Jest jeszcze smród ale to akurat przemilczę bo w Anglii hołdują tylko jednemu zapachowi.Jak w polszy gdy warunki dyktowała Przemysławka.

1 polubienie

Ruskie to jakis koszmarek kwiatowy udający Chanel?

1 polubienie

Co miałaś na myśli?

To jest marka perfum. Zaprojektowanych ptzez Coco Chanel na rynek weszly w 1921 roku, choc początków kompozycji doszukuja sie na dworze carskim, przed rewolucją. W kazdym razie teraz jest sporo odmian tych perfum, choc najbardziej znane sa te Chanel n°5.

Ruskie usilowali ten zapach podrobic, z roznym skutkiem, na ogol oplakanym. Krasnaja Moskwa to sie nazywa.

Cenowo obecnie 100 ml wody perfumowanej tej firmy miesci sie miedzy 800 a 1100 zl

I ciagle w legendzie miejskiej uchodza za symbol luksusu.

Choc raczej polecane sa na okres wiosenny.

1 polubienie

Mogę jeszcze dodać sytuację z chorwackiej wyspy Murter,gdzie spędziłem blisko 3 tygodnie.Ruskie każdego dnia blokowały wręcz,wstęp przed posiłkami.Podobnie jak złośliwie przetrzymywali windę na"swoim" piętrze!
Tak,“na swoim” bo wykupili całe i nikogo tam nie wpuszczali…
O hałasach na plaży już nie wspominam bo tu akurat,unikam przede wszystkim polactwa.Ale ich także można było namierzyć bez pudła!

2 polubienia

Nawrocki dziś w Pradze

Instytut Jad Waszem pisze że Polska zmusiła Żydów do noszenia gwiazdy Dawida jako pierwszy kraj w Europie nie wspominając że była ona wtedy pod okupacją

1 polubienie

Oni przy tym Netanjahu to juz sie kompletnie zapetlili.

1 polubienie

Aj faktycznie. Nie skojarzyłem XD Byłem zmęczony…

Podobno udoskonalony plan pokoju po rozmowie z Ukraińcami

Kijów twierdzi że ma też swoje czerwone linie

Marco Rubio miał mówić senatorom że to rosyjskie życzenie te 28 punktów