Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 10

Ja też. Mają co chcieli.

Inne źródła twierdzą że aż 36 000 żołnierzy w Niemczech

Ale Trump chce wycofać też część wojsk z Włoch i Hiszpanii

Marco Rubio odwiedzi papieża. W tle spór dyplomatyczny Leona 14 z Trumpem dotyczący wojny w Iranie

W Rosji w tym tygodniu będzie wyłączony internet, VPN i tradycyjne SMSy. Dla bezpieczeństwa w okresie dnia zwycięstwa

W Rosji płoną kolejne rafinerie i zakłady zbrojeniowe. Ukraina używa własnej broni dalekiego zasięgu

Rząd Tuska znów wraca do afery zondacrypto

Upadł rząd w Rumunii

Pat w cieśninie Ormuz. Wzajemne ataki, oskarżenia i kruche zawieszenie broni

Jest wniosek o zniesienie immunitetu dla Hołowni. W tle afera collegium humanun. Hołownia miał na niby studiować na uczelni by mieć odpowiednie papiery

8 maja nastąpi uroczyste podpisanie SAFE w Warszawie

Mnie się wydaje że Putin nie zaakceptuje państw bałtyckich i Polski póki trwa wojna na Ukrainie bo Putin ma już tej wojny dosyć i boi się przewrotu na Kremlu

Putin traci przez te uderzenia pełno pieniędzy i potrzebuje oddechu. Do tego sami Rosjanie są coraz bardziej zmęczeni tą wojną

Głównym celem jest osłabienie Ukrainy maksymalnie jak to możliwe. I nie będzie ryzykował wojny z NATO bo sojusz ma przewagę w powietrzu. Do tego są Turcy

Do tego “śmieciowy rosyjski żołnierz” się kończy i Putin będzie chyba musiał przywrócić pobór przymusowy

Ja się tylko boję tego że poirytowany Putin zapędzony do narożnika wyciągnie taktyczny atom albo i nawet coś większego

Pytanieeee, człowieku, no jeszcze jak, czysta radość serca :smile:

Zaatakuje, nie zaatakuje, tego nie da się wiedzieć z Putinem, to nie jest jakiegoś typu miękki człowiek, żeby się wahał w czymkolwiek. Udowodnił raczej coś innego całą swoją karierą polityczną i wojskową w swoim kraju.

Myślę za to, że nic by nie szkodziło mu w zaatakowaniu nas…, wiem, wiem. No ale zabawmy się w adwokata diabła, twierdząc, czemu by nie. Wtedy co? Myślisz, że ktoś z Europy jakąś pomoc nam wykaże, wątpię.

No i poza tym, mógłby to być akurat jego testament, np. kiedy już by wiedział, że odchodzi do nieznanych krajów i miejsc…

Europę by chciał ukarać razem z nami, za to, że tak bardzo pomagamy Ukrainie.

Także widzisz, nic nie jest takiego optymistycznego w tym wszystkim.

Rząd wprowadził nową opłatę reprograficzną. Część dochodów ze smartfonów, tabletów i laptopów trafi do artystów. To rekompensata za darmowe korzystanie i kopiowanie ich dorobku.

Zawrzało gdyż producenci tych urządzeń przerzucą koszty na klientów

Jedynie Ukraińcy by nam pomagali

Zachód by nam pomagał jedynie z powietrza. Ale póki co Amerykanie są wciąż w Europie. Trochę się wycofują ale nie z Polski

Bardzo mądry odcinek polityki zagranicznej

Powoli, z trudnościami ale w końcu pisiaccy siepacze zostaną rozliczeni.

Prezydent chce referendum w sprawie unijnej polityki klimatycznej

Ogromny pożar lasów w lubelskim. Zginął pilot samolotu gaśniczego

Tusk odwiedził dziś papieża

Nawrockiemu zaczyna odbijać…

Tusk odwiedził dziś także premierkę Włoch G. Meloni

Komentarz w sprawie referendum

Dziś mija 81 lat od zakończenia 2 wojny światowej

Dziś uroczyście podpisaliśmy umowę w sprawie SAFE. Dostaniemy ponad 40 mld euro na zbrojenia

Cieszy mnie to że UE nam pomaga pomimo działań szkodnika Nawrockiego. Pewnie dlatego chciał zmienić konstytucję aby między innymi to nie przeszło

Premier Słowacji poleciał do Moskwy na dzień zwycięstwa. Jako jedyny lider z UE

Słynny podróżnik David Attenborough kończy dziś 100 lat

Trump ogłosił 3 dniowy rozejm na Ukrainie od 9 do 11 maja. Rosja i Ukraina się zgodziły. Mają być też wymienieni jeńcy w ilości 1000