W Holandii podają, że ok godziny temu przerwano “wymianę” rakiet między Izraelem a Iranem.
Izrael prowadzi wojnę z Iranem wbrew woli Amerykanów
Netanjahu żywi się konfliktami na Bliskim Wschodzie ale działa na niekorzyść państwa Izrael w dłuższej perspektywie
Agnieszka Dziemianowicz-Bąk chwali Karola Nawrockiego.
Jak widac wszyscy chca skorzystac na tej sytuacji. Kazdy wrzuci kamyczek do ogrodka i sie podlize odpowiedniemu elektoratowi. A elektorat durny sie cieszy, ze mu glaszcza ego. Nic nie wyjasniamy, nic nie edukujemy, tylko podszczuwamy.
A kto zacz ta Agnieszka Dziemianowicz?
Ministra pracy, rodziny i polityki społecznej. Z lewicy
Pani minister pracy i polityki społecznej…
Delikatnie rzecz ujmując,nie po drodze mi z nią ale muszę przyznać że jak na lewicę,to zdumiewająco pozytywna postać!.
A to się co jakiś czas zdarza i wręcz ośmiesza dupków PO czy innych koalicjantów…
Bardzo,BARDZO sobie cenię postawę zaprezentowaną przez panią minister! Przynajmniej jednego mogę być pewien.Mam do czynienia z człowiekiem a nie z dogmatycznym debilem!
Zacytuję Nawrockiego z 11 lipca 2023 kiedy był jeszcze szefem IPN:
UPA była armią skrajnych nacjonalistów, można ich porównać do bandytów, ale każdy naród ma prawo do wybierania swoich bohaterów. Powiedział to w wywiadzie dla tv Republika.
No i co z tego?
Nie dość że nie na temat [ bo miało być chyba o pani minister…] to jakby…pamięć wybiórcza?Bo nie wiem jak to nazwać…
Jak towarzysz Kwaśniewski tańcował po pijaku na cmentarzu,kompromitując tak swój urząd jak i kraj w ogóle to jakoś nie wracamy do tego,prawda?
Ja też potrafię wybiórczo wspominać…
I jak towarzysz Kwaśniewski pyskował potem twierdząc że,cytuję,on ma w Rosji tylu przyjaciół i że nie zamierza się tego wypierać,to to chyba całkowicie poszło w tzw.“zapomnienie”
A dziwnie jakoś,pasowałoby i to od lat,do obecnej sytuacji…
Chodzi jednak bardziej o to,że przez swoją moralną nędzę,nie stał się gorszym prezydentem.
Podobnie jak Nawrocki,blubrając 4 lata temu,gdy nawet nie śnił o tym gdzie zawędruje…
W zasadzie trudno odmówić Tobie racji.
A na temat tej minister nie wiem nic. Ten cytat przytoczyłem pokazując czym polityka jest ogólnie. Ty, pisząc o Kwaśniewskim zrobiłeś to samo. Ja mógłbym teraz z bańki przytoczyć wiele takich zachowań u naszych historycznie posągowych postaci. A wszystko to marność nad marnościami bo jutro o 7 rano nasi siatkarze inaugurują VNL z Kubą. Nie mogę się doczekać.![]()
Blubrając - to jeśli się nie mylę gwara pyrlandczyków… ![]()
Ta pani powinna się zająć śmierciami dzieci w żłobkach, bo na zajęcie się śmierciami i kalectwami w budzących wątpliwości okolicznościach w in.placowkach nie liczę a nie podbijać bębenek pod publiczkę,żeby się gawiedź śpiąca z ręką w nocniku radowała.
Dyrektorzy placówek są szeroko nagradzani, gdy umiera dziecko lub zostaje kaleką w wyniku jak można domniemywać zaniedbań i tego panie ministerki łagodnie uśmiechnięte nie komentują. A mogłyby.
Tylko wygodnie jest pod publiczkę dolewać do ognia…nie usprawiedliwiam tej zbrodni, ale o terrorze lat 30ych się gawiedzi nie mówi, bo szczucie by było mniej skuteczne. A tak głupi się cieszą nie wiedząc,że jesteśmy następni w kolejce.
Cwana babka i zgodnie z linią partii i mówi i nie mówi co trzeba
Bezsprzecznie,tak można do rana.Jak w większości przypadków"przeciągania liny".
To przeciąganie liny już od dawna przestało mnie bawić. Chyba się zestarzałem, czy cóś?
Płaca minimalna w 2027 wyniesienie 4950 zł brutto co daje na rękę 3800 zł
Nawrocki w niedzielę uda się do USA na wielką galę UFC przy białym domu i jednocześnie 80 urodziny Trumpa
USA zaatakowały cele wojskowe w Iranie. To zemsta za zestrzelenie przez Iran śmigłowca Apache nad cieśniną Ormuz
Iran w odpowiedzi wysłał 21 rakiet w kierunku baz USA
Szef MSWiA zachował stanowisko. Opozycja chciała go odwołać za rzekomy chaos w policji i służbach
Wielkie zamieszki anty imigranckie w Belfaście po ataku nożownika z Sudanu
12 czerwca w UE zacznie obowiązywać pakt migracyjny. Polska jest z niego zwolniona na rok
W tym miesiącu do Polski ma przyjechać Zeleński na wielką konferencję na temat odbudowy Ukrainy
Lewica chce likwidacji funduszu kościelnego. Do tej pory pomysł blokował PSL
Ukraina uderzyła w zakład produkujący elektronikę do dronów w Rosji. Użyto nowego pocisku typu Flamingo
Wraca afera dwóch wież i Jarosław Kaczyński był przesłuchiwany. Co najmniej 3 ważne pytania padły
Ponoć nie zapłacił pewnemu Austriakowi za coś. Chyba za projekt czy tam coś
Może ktoś coś wie więcej na ten temat? @birbant @Bingola @666 @collins02
Odpowiedź masz na priwie.
Wybacz ale to mnie nie obchodzi.Będą się spierać o te wieże babel przez dekadę jeszcze…Może kiedyś się pośmieję…Kto wie ![]()
Natomiast pytałeś kiedyś o nastroje w UK,związane z ewentualnym sentymentem wobec ue…
No to masz odpowiedz w Belfaście.Tylko pozornie,nie na temat.Przypominam że Irlandia Północna jest bardziej brytyjska niż irlandzka.Z własnego wyboru!
Tego się pogodzić nie da!
Od ponad 20 lat piszę i głoszę że NIE WOLNO mieszać kultur!!!
Tak jak nie wolno wpuszczać wilków do gospodarstwa domowego!
Jakim idiotą trzeba być aby nie widzieć KREOWANIA zagrożeń i to w imię bełkotliwych pseudoideałów skupionych wokół czegoś tak fałszywego i zakłamanego jak tzw. “równość”
Wetomat na bitcoiny znów się uruchomił ![]()
Ponoć KRS odzyskany. Odeszła koleżanka Zbigniewa Ziobry
Sędzia Zawistowski nowym szefem KRS
Może ktoś jest w stanie napisać więcej na ten temat?
Na szczęście Duda zawetował ziobrową ustawę i w ciągu kilku lat może uda się posprzątać pisiacki burdel. Największą przeszkodą jest wetomat i wiele zmian musi poczekać na odejście tego szkodnika ![]()
Ćwierć wieku przebudowy systemu sądownictwa zostało w dziesięć lat zniweczone, teraz potrzebujemy co najmniej kilku lat przywracania porządku i zabezpieczenia się przed kolejną próbą zwasalizowania sądownictwa.