A kiedy Morawiecki prawdę powiedział?
Niedaleko. Jak na warunki amerykanskie to calkiem blisko bo to dzielnica Los Angeles.
Ale tam liczy sie megalopolis czyli Wielkie LA, zamieszkane przez ponad 13 mln. ludzi i o powierzchni bliskiej Zatoce Gdanskiej, czyli 5000 km². Wiec mozna powiedziec, ze pozar w srodku miasta…
No w koncu przez pomyłkę, albo cos na niego mają i lepiej zastosowac zaslone dymna w postaci wyborów korespondencyjnych i wystwic kozla ofiarnego.
Ryzykowna zagrywka.
Bo fzyczni organizatorzy tego cyrku w dalszym ciagu “poza zasiegiem”.
to jakiś nowy zawód? co trzeba zrobić, żeby zostać neo(nowym)sędzią?
Obił mi się o uszy ten termin, ale nie dociekałam co znaczy
Sedziowie powolani po 2018.
Ze wzgledy na uznanie niekonstytucyjnosci KRS.
Też nie jestem ekspertem w tej kwestii
Sprawa siega glebiej niz same nominacje sedziowskie. Dotyczy stanu konstytucyjnosci organu, ktory ich powolywal.
A ten od 2018 wzbudza co najmniej wątpliwości.
Podobno Morawiecki sam się zrzekł imunitetu zgodnie z zapowiedziami
Karol Nawrocki obiecuje walkę z zielonym ładem nazywając go ekoterrorem. Chociaż to polityk PiSu go reklamował
Trump zapowiada największą akcje deportacyjną w historii
USA mają w tym doświadczenie bo Obama deportował 5 mln ludzi. Joe Biden oraz Trump też deportował miliony chociaż mniej niż Obama
Podobno Trump chce wycofać 20 tysięcy amerykańskich żołnierzy czyli 1/5 wojsk amerykańskich z Europy
Podobno też chcą wycofać amerykańskich żołnierzy z syryjskiego kurdystanu
Mieszkańcy Mariupola stali się bezdomni
Cała komuna.
Podobno Trump ma przygotowana rakiete i z Muskiem beda Starlinkom orbity zmieniać, zeby ułożyły się w napis MAGA.
Haslo wyborcze, ktore Trump ukradl Reaganowi.
Hasło wyborcze Trzaskowskiego to “Cała Polska naprzód”
Słowacy protestują przeciwko Robertowi Fico i jego prorosyjskim poglądom
Jacek Siewiera zrezygnował ze swojej funkcji z powodów osobistych
Jakby nieco kolorystyke poprawić co by sie z Pomaranczowa Alternatywą nie kojarzyła?
( wiem co to bylo CPN, ale juz pokolenie milenalsow moze miec kłopoty)
A krasnoludki sa wieczne… “major” o to zadbał
No i orla nie dokładać
Bo się tez moz glupio skojarzyć.
Ta Melania to ma z nim krzyż pański, ale pieniądze chyba go trochę wynagradzają…