Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 9

Czego to przeciwnicy polityczni nie wymyśla?
Nawwet z Le Pen z trojką dzieci i trzema mezami biseksualistke robili.

2 polubienia

Tu akurat nic się nie wyklucza. Chociaż wykorzystywanie orientacji jest płytkie, ale to jednak głównie prawacy to wykorzystują.

1 polubienie

Muszę więcej pić żeby mnie do wojska nie wzięli. Nie chcę walczyć z ruskimi. Wolę z nimi pić. Alkohol ma szansę złagodzić konflikt

1 polubienie
1 polubienie

A co to za awaria była że nie mogłem o 19:00 się zalogować?

Nic ciekawego nie mówili oprócz cyberataku na lotniska na Zachodzie Europy.

No i śmierci dwóch Polaków w USA z gromu podczas desantu powietrznego

Ja też nie mogłem otworzyć tej strony przez kilkanaście minut

1 polubienie

Paradoksalnie,to byłaby myśl!
Tyle że…Jak tu usiąść do stolika z megalomanem o wypranym mózgu?!
Kiedyś,jeszcze za komuny,nawinął mi się taki,nie wiadomo skąd…Chciał z nami grać w piłkę…No to wszczepiliśmy go do jednej z ekip,mimo iż jego dres śmierdział…
Głupi błąd,choć każdy,bez wyjątku,był po prostu ciekaw…
Zarozumialec a do tego skrajnie bezczelny!
I nic się nie zmieniło…
W Chorwacji na wczasach,już 25 lat temu,omijałem tę zarazę jak tylko się dało.Nie do zniesienia.Hałas,chamstwo,blokowanie wejścia na"stołówkę",wyższość na każdym kroku…
I zawsze mówiłem sobie że to kwestia przypadku…Do czasu.
Do czasu gdy trafiłem na sowiecką bandę w galerii Starych Mistrzów w Dreznie… :enraged_face: Malo by grila nie rozpalili.Na szczęście raz na jakiś czas,można liczyć na policje!

1 polubienie

I się okazało, że pisiackie szczekanie na Nowaka było całkowicie bezzasadne.

2 polubienia

Przerwa na konserwację systemu

1 polubienie

Serio?
Bo ja ostatnio miałem ze dwie takie przerwy.I to kilkudziesięciominutowe.

1 polubienie

Tylko na filmach sieć i serwery sa szybsze od światła.

Wiele tez zalezy od przepustpwosci światłowodów. My jako forum jesteśmy na samym dole “łańcucha pokarmowego” czyli w razie ociazana sieci pierwsi do wyłączenia.

A wczoraj gorąco bylo w związku z cyberatakiem na firmę obslugujaca odprzewy na lotniskach. M.in. Heatrow.

Co spowodowało wysyp czarnowidzów, ktorzy zaczęli straszyc nadejściem Apokalipsy.

Zapominając, że British Airines juz dawno lekcje odrobiło, a Ryan czy inne tanie linie z głównych lotnisk nie korzystają, więc uniknąć można? A łączenie obslugi lornisk z obsługą europejskiej sieci energetycznej (bo następny będzie blacout?)

No to o tyle, że obie obsługują komputery :rofl:

Ja mialam jakies 10 minut braku dostępności do strony.

Z ta przerwa techniczną to nie jest żart.

W przypadku cyberatakow wyłącza sie to co zbędne i uruchamia procedury kontrolne.

Tym bardziej, że Collins Aerospace (nomen omen :wink: ) to wielka firma, gdzie klientami oprocz wielkich lornisk sa firmy takie jak Airbus, Boeing, Bombardier, Lockheed Martin i Gulfstream.

O tym sektorze typu tajne, przed przeczytaniem spalić- czyli zamówienia rządowe i wojskowe ni wspominając. Panika w pueblu…

Takie sytuacje pokazują, jak ważne jest odpowiednie zabezpieczenie danych i ich przesyłu. Bez odpowiedniego, niezawodnego oprogramowania ta cała technologia zamienia się w kupę złomu…

1 polubienie

No patrz…A ja w tym czasie albo oglądałem lekką,albo słuchałem świeżo zdobytego Baden Powella :innocent:
W takich chwilach nie potrzebuję nawet bezludnej wyspy!
Człowiek jest kowalem swego losu i czasem naprawdę lekko i przyjemnie można uczynić się szczęśliwym!
Bez bogactw!

3 polubienia

Raczej złotych cielców. I pomarańczowej marchewki z żółtą nacią :wink:.

I brukselki bez pomysłu na potrawę…

Sorry, zapomniałam, ze kapusty nie jadasz, nawet takiej malutkiej :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

Znów szczątki dronów znaleźli. Chyba te z 9 i 10 września to są

2 polubienia

Doliczyc sie nie mogą?

Albo wpadały wczesniej i ich nie namierzono?

Bo taki drobiazg czasem. bywa niewykrywalny.

Z bocianem mozna pomylić . :wink:

2 polubienia

Dla prawdziwego fachowca nie ma roznicy-czy bylo 20 czy 50.

1 polubienie

Owszem jest różnica.

Bo mogły być zróżnicowania konstrukcyjne i trzeba sprawdzic, gdzie sa luki i czego nie wychwycono.

2 polubienia

Prezydent i szef MSZ Radosław Sikorski osobno samolotami polecieli na sesję zgromadzenia ogólnego ONZ w Nowym Jorku

Samoloty rosyjskie wleciały do Estonii na 12 minut oraz przelecieli wokół polskiej platformy wiertniczej

1 polubienie

Daj juz spokoj z tym alfonsem.

Biuro turystyczne sobie z prezydentury zrobil.

2 polubienia