Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 9

Dużo mówi się w Europie o systemach antydronowych

Kosiniak-Kamysz mówi że nie ma jednego systemu antydronowego tylko kilka rodzajów

Podobno to jest ostatnia ustawa o pomocy Ukraińcom i żadnej innej więcej już NIE podpisze

W ONZcie presja żeby Izrael zakończył wojnę jest ogromna. Przemówienie Benjamina Netanjahu wielu nie słucha i w akcie protestu wychodzi z sali

Netanjahu bredzi i bredzi

W niedzielę wybory parlamentarne w Mołdawii. Ważne bo ruscy chcą przejąć kontrolę

2 polubienia

I Kosiniak ma racje. To nowy sposob prowadzenia wojny, wiec probuje sie roznych metod.
Drony to tez nie jeden rodzaj.
A do tego musza byc skoordynowane z juz istniejacymi systemami.

2 polubienia

W moim mieście będą konsultacje o prohibicji nocnej

:pleading_face:

2 polubienia

W moim mieście nie ma to prawie znaczenia,bo wszystko zbankrutowało i w nocy się nigdzie nie kupi “artykułów pierwszej potrzeby”.Nawet nie wiem czy jest prohibicja,ale na stacji benzynowej nie będzie piwa to znaczy,że jest.

Mamy bardzo dobrze rozwinięty system sprzedaży papierosów z przemytu,więc i alkohol będzie.

1 polubienie

Nad Danią znów obce drony

1 polubienie

Musisz wygosopdarowc magazynek
W Lodzi zdania sa podzielone, bo wszystkie propozycje nie obejmuja gastronomii, czyli na Piotrkowskiej i w okolici bedzie bez zmian. A nawet po staremu jak sia za PRL jedziko po wódkę "na kamienną ".
Poza tym ci najbardziej uciazliwi to sie nie w Żabce zaopatruja a na bazarach, z przemytu lub “techniczny”.
Ja juz za stara, zeby nocne życie klubowe na Piotrkowskiej i w okolicach prowadzic, ale z relacji młodego pokolenia? To tradycja zachowana. I malo prawdopodonbe, ze będzie lepiej. Bylo krótko w latach 90, jak powstawaly pierwsze piwiarnie i kluby ,
Ale dlugofalowa działalność Fundacji Ulicy Piotrkowskiej i pokrewnych, bedacymi ztodellami dochodu dla krewnych i znajomych Króliczycy?
Ulica w dzien przypomina poczekalnie w domu pogrzebowym, a nocą survival urbanistycznego ruin-punku
@birbant " Siódemki " zamykają…

1 polubienie

Szymon Hołownia już wkrótce przestanie być marszałkiem Sejmu zgodnie z obietnicą. A także przestanie być przywódcą Polski 2050

Nie przywódcą ale słowo mi uciekło

Ukraińcy atakują rafinerie w Rosji przez co zmniejszyła się produkcja ropy i gazu o 1/5

Na Krymie paliwa już nie ma

2 polubienia

Przewodniczacego. Bo prezes jest jeden :rofl::rofl::rofl:
Hołownia chyba dodzedl do wniosku, że gwiazdorzenie ma swoje granice. I na jakisc czas znika z pierwszego planu?

Pewnie stworza mi w partii jakas fuchę niezależną i na tyle wazna, żeby mial wplyw na działanie. Wiele partii tak robi, najczesciej jest przewodniczacy i jego “zastepca” - sekretarz.

Zobaczymy co z tego wyniknie, bo kierumki polityczne centrowe, a do takich na ambicje należeć Poskab 2050 nie maja zbyt dlugiego żywota.

1 polubienie

Mozliwe, ze odwierty ropy da sie jakos zaczopowoc to gazowych nie.
Wole nie myśleć o skazeniu srodowiska jakie to powoduje.
Nie trzeba atomowki zeby całe rejony Ziemi staly die nie do zamieszkania.
Nie mowiac o wplywie globalnym.

1 polubienie

Bo tam nie ma jak dostarczac - droga wodna to wąskie gardlo, a most w rozsypce.
Poza tym Putin musi wywiazywac sie z gostaw miedzynarodowych, bo z rynku wyleci. Tanio, bo tanio, ale jak nietrrminowo?

2 polubienia

Trwają wybory parlamentarne w Mołdawii. Pełne ruskich wpływów

1 polubienie

Pocisk trafił w dach polskiego konsulatu w Kijowie

1 polubienie
1 polubienie

Nie wiem jak część Mołdawian może być tak głupia żeby się łudzić że z Rosją może być im lepiej

Już nie mówiąc o tym na jakim poziomie oni żyją

Rosjanie bombardowali dzisiaj głównie Kijów i Zaporoże