Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 9

Nie wiadomo kto i kiedy zostanie przewodniczącym Polski 2050

Angela Merkel miała oskarżyć Polskę i kraje bałtyckie o wybuch wojny w Ukrainie. W 2021 lobbowała bowiem za tym by UE negocjowała z Putinem. Polska i kraje bałtyckie a głównie Litwa powiedziały nie.

1 polubienie

Tak twierdzą…
W koncu pomarańczowy szołmen punkty na Nobla łapie

1 polubienie

To bysmy Putina juz mieli w Berlinie…

1 polubienie

Zaprawdę powiadam wam: w 2027 wygra PiS

1 polubienie

Jak.tak dalej pójdzie?
Chyba, że tfu, odpukac Putin będzie szybszy…
Ja juz nic z tego nie roxumiem?
Jeszcze Holownia dostanie kosza w ONZ, wroci sfrustrowany i dopiero zacznie rozrabiać.

1 polubienie

Ten wasaty blazen z zebami krolika zlozyl puciowi zyczenia urodzinowe…ten, co ze spadku po wuju najpierw zyl.

1 polubienie

Wszystko jest możliwe. Wcale taki przekonany nie jestem że wygra PiS. Chociaż to niestety jest możliwe ale zwisa mi to już

W drugą rocznicę toczą się rozmowy pokojowe Hamasu z Izraelem. Ciekawe czy także z Trumpem?

Ależ też Hołownia namieszał. Prezent dla PiS

2 polubienia

Podobno 1 mln Izraelczyków opuściło Izrael

Trump sam to moze ich zaprosi do USA na podpisanie uklasdu. Sam sie nie bedzie, pchal na afisz - za wzgledu na bezpieczenstwo i ewuntualny brak wynikow, tak, zebu moxnsie w pore “odpilowac” od braku wyniku.

1 polubienie

V kolumna…

1 polubienie

Wyemigrowalo, czy uzuskalo paszpotry krajow trzecich?
Bo wielu, co im sie teraz pod tylkoem pali szuka przodkoe i miejsca na miekkie ladowanie w razie gdyby?
Zdaje sie, ze pierwotna wersja syjonizmu zaczyna sie kruszyc

1 polubienie

W tym akurat,całkowicie się z Tobą zgadzam!
Niemniej,chciałbym o czymś innym,co zostało tutaj zignorowane…
W połowie lat 80-tych,tzw. Zgromadzenie ONZ,przyjęło konwencje o zakazie stosowania tortur.
Jest to chyba najbardziej martwa konwencja w historii ludzkości ale ONZ tylko do tego się nadaje…
Faktem jednak było i jest,że podpisali ja i wprowadzali teoretycznie w życie,niemal wszyscy na tym łez padole…Niemal, bo chyba swego czasu,nie uczyniła tego Rodezja…
I oto ze dwa tygodnie temu,sowieci oficjalnie wycofali się z tej konwencji!!!
Niby żadne wielkie halo bo wiadomo co wyprawiali w Afganistanie i co wyprawiają teraz na Ukrainie.Martwa konwencja może sobie obrastać kurzem “w ramce nad łóżkiem”.
Chodzi jednak o coś innego!
Oto sowieci nagłaśniając ten krok,oznajmiają światu że oni uznają tortury za zgodne z ich prawem!
Nawet Hitler robił porządki w obozach gdy głupkowaci Szwajcarzy je wizytowali…A wściekły pies putin przekazał światu kolejne przesłanie o swoim bestialstwie!

3 polubienia

Od poniedziałku trwają rozmowy pokojowe w Egipcie. Przylecieli tam w końcu Steve Witkoff i ktoś tam

Szanse zawarcia pokoju rosną

Nie za wiele pisałem bo miałem problem z internetem. Ale była mowa o odebraniu imunitetów politykom PiSu. I tak ich prezydent ułaskawi

Trwają rozmowy o zakazie sprzedaży alkoholu w sejmowym hotelu. To echo pijackich ekscesów w godzinach wieczornych z udziałem niektórych posłów

1 polubienie

Lewica i PSL dogadali się w sprawie związków partnerskich. Projekt trafi do sejmu a potem do prezydenta

1 polubienie

Nie ktos tam, a zięć Trumpa.
Zobaczymy co z tego będzie.

1 polubienie