Nie wiadomo kto i kiedy zostanie przewodniczącym Polski 2050
Angela Merkel miała oskarżyć Polskę i kraje bałtyckie o wybuch wojny w Ukrainie. W 2021 lobbowała bowiem za tym by UE negocjowała z Putinem. Polska i kraje bałtyckie a głównie Litwa powiedziały nie.
Tak twierdzą…
W koncu pomarańczowy szołmen punkty na Nobla łapie
To bysmy Putina juz mieli w Berlinie…
Zaprawdę powiadam wam: w 2027 wygra PiS
Jak.tak dalej pójdzie?
Chyba, że tfu, odpukac Putin będzie szybszy…
Ja juz nic z tego nie roxumiem?
Jeszcze Holownia dostanie kosza w ONZ, wroci sfrustrowany i dopiero zacznie rozrabiać.
Ten wasaty blazen z zebami krolika zlozyl puciowi zyczenia urodzinowe…ten, co ze spadku po wuju najpierw zyl.
Wszystko jest możliwe. Wcale taki przekonany nie jestem że wygra PiS. Chociaż to niestety jest możliwe ale zwisa mi to już
W drugą rocznicę toczą się rozmowy pokojowe Hamasu z Izraelem. Ciekawe czy także z Trumpem?
Ależ też Hołownia namieszał. Prezent dla PiS
Podobno 1 mln Izraelczyków opuściło Izrael
Trump sam to moze ich zaprosi do USA na podpisanie uklasdu. Sam sie nie bedzie, pchal na afisz - za wzgledu na bezpieczenstwo i ewuntualny brak wynikow, tak, zebu moxnsie w pore “odpilowac” od braku wyniku.
V kolumna…
Wyemigrowalo, czy uzuskalo paszpotry krajow trzecich?
Bo wielu, co im sie teraz pod tylkoem pali szuka przodkoe i miejsca na miekkie ladowanie w razie gdyby?
Zdaje sie, ze pierwotna wersja syjonizmu zaczyna sie kruszyc
W tym akurat,całkowicie się z Tobą zgadzam!
Niemniej,chciałbym o czymś innym,co zostało tutaj zignorowane…
W połowie lat 80-tych,tzw. Zgromadzenie ONZ,przyjęło konwencje o zakazie stosowania tortur.
Jest to chyba najbardziej martwa konwencja w historii ludzkości ale ONZ tylko do tego się nadaje…
Faktem jednak było i jest,że podpisali ja i wprowadzali teoretycznie w życie,niemal wszyscy na tym łez padole…Niemal, bo chyba swego czasu,nie uczyniła tego Rodezja…
I oto ze dwa tygodnie temu,sowieci oficjalnie wycofali się z tej konwencji!!!
Niby żadne wielkie halo bo wiadomo co wyprawiali w Afganistanie i co wyprawiają teraz na Ukrainie.Martwa konwencja może sobie obrastać kurzem “w ramce nad łóżkiem”.
Chodzi jednak o coś innego!
Oto sowieci nagłaśniając ten krok,oznajmiają światu że oni uznają tortury za zgodne z ich prawem!
Nawet Hitler robił porządki w obozach gdy głupkowaci Szwajcarzy je wizytowali…A wściekły pies putin przekazał światu kolejne przesłanie o swoim bestialstwie!
Od poniedziałku trwają rozmowy pokojowe w Egipcie. Przylecieli tam w końcu Steve Witkoff i ktoś tam
Szanse zawarcia pokoju rosną
Nie za wiele pisałem bo miałem problem z internetem. Ale była mowa o odebraniu imunitetów politykom PiSu. I tak ich prezydent ułaskawi
Trwają rozmowy o zakazie sprzedaży alkoholu w sejmowym hotelu. To echo pijackich ekscesów w godzinach wieczornych z udziałem niektórych posłów
Lewica i PSL dogadali się w sprawie związków partnerskich. Projekt trafi do sejmu a potem do prezydenta
Nie ktos tam, a zięć Trumpa.
Zobaczymy co z tego będzie.