Copiątkowy quiz wiedzowy

Ja się z szanownym interlokutorem zgadzam w pełni. Kujonizm nie występywa również w ogródkach działkowych, knajpach piwnych i na rynku opolskim.
To gdzie on się schował?
Aha, w Iberii naszą Rypcię okupuje. image

3 polubienia

Za anagramik powyższy okolicznościowy się weź, kolego @Antykwa co ja go w trudzie i znoju wymyśliłem… :crazy_face:

1 polubienie

Anagramik
_ _ _ _ _ _ _, spokojni, szczęśliwi,
w _ _ _ _ _ _ _ czystym obmyci,
dotarli na nasz portalik
Ciebie _ _ _ _ _ _ _ zachwycić.

Taka mała ripostka.image
Też owoc trudu i znoju.

1 polubienie

10/10…I to bez wiekszych zawirowań.Jedynie ostatnie dwa.Wszelkie czapki i szaliki to dla mnie…No,zostawmy to.
Podobnie jak w przypadku roznic miedzy chemią a fizyką :innocent:Ale dycha jest!

3 polubienia

Tu wyszliśmy na remis, ale w ekstremalnym znowu mi dokopałeś. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Przed urlopem Ty byles chyba 2-3 razy lepszy.I tak juz chyba bedzie :innocent:

3 polubienia

Ja się za anagramik natychmiast wziąłem i odpowiedziałem anagramikiem pokrewnym. Więc zapraszam również aby sie nad nim pochylić. image

1 polubienie

Ach te Kujony i Jukony!
Ukojenie przyniosą zmęczonym!

2 polubienia

Zacny kolego @Antykwa Takem się pochylił na Twojem anagramem, że niemal do wodym nie wpadł, coby by mnie niezbyt ukoiło i żadane kujoństwo mnie by nie pomogło w tem Jukonie… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Tee…, @Bingola rozpracowałem te Twoje obrazki. 3 dni się męczyłem nad tą zemstą z wilczem dołem… :grinning:

1 polubienie

To dawaj

1 polubienie

Jak benaska zmęczę, to wyślę Twoje. Też zemstę odpalił. Rebusa dał na 100 obrazków… :grinning:

1 polubienie

O, zaraz zobaczę

1 polubienie

Kolega @benasek rozpracowany. Pozostałe też. :yum:

Mi został jeden obrazek u benaska,. Przedostatni, kurczę nic tam nie widać :frowning:

1 polubienie

7 / 10 Potem pamięć się zblokowała, pech, chciałbym zapomnieć swój wiek - wiedziałbym że mam 100 lat i mleczne zęby​:laughing::frowning:

2 polubienia

Też mnie ten obrazek pomęczył, ale wziąłem go na domysł. No i dopasowało się do reszty.
Trzeba się dobre przyjrzeć.

1 polubienie