Oczywiście że jest taki rejestr.
Jednoosobow działalność gospodarcza nie wymaga wpisu do KRS-u.
Ale spółki z o.o. już tak. Podobnie jak jawne, komandytowe ,fundacje itd.
I numer KRS masz nadany z Krajowego Rejestru Spółek?
A jednoosobówki wymagają wpisu do CEIDG . Nie wiem jak w końcu wyszło z tą działalnością do niskiej kwoty czy to weszło czy nie? Bo tam chyba się nie trzeba było rejestrować.
No to inna sprawa. Rejestr spółek prowadzi rejestr sądowy. Albo inaczej ministerstwo sprawiedliwości.
Czym w takim razie zajmuje się nowopowstały właśnie Krajowy Rejestr Spółek? Jakie ma kompetencje, obowiązki?
Spółki rejestruje się w Krajowym Rejestrze Sądowym. Zamiast się podśmichiwać z cudzej desperacji co do sposobu zarobku dobrze by się było dokształcić Piocchus.
Inna sprawa że to dokładnie to samo co rejestr sądowy a że w nim też spółki widnieją? KRS się dzieli na wiele działów. Księgi wieczyste, spółki, rejestr karalności, ostatnio też chyba doszedł rejestr pedofilów. Nie jestem pewien ale chyba punkty karne też tam są zapisywane.
Twoja klawiatura jest na wykończeniu.
I ten rejestr ma działy. A ja się śmieję? Jak koleżanka chce pokazywać się na kamerce niech to robi. I chwała jej za to że pyta o legalność. Z 15 lat temu jak fiskalizowałem kasy fiskalne dostałem zlecenie do firmy w miejscowości Grzeczna Panna . Nawet nie wiesz ile żartów w firmie było że to burdel. A okazało się że to maleńki sklepik.
Mówisz że lapek mi padnie? Więc tak ministerstwo sprawiedliwości prowadzi Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym który nie jest uzupełniony o osoby duchowne. A co do punktów nie jestem pewien.
…mimo, że do robienia piniędzy czasem wystarczy odpowiednia budowa mózgu…zresztą po co komu wtedy wiedza Wierzę, że można fiskalizować kasy bez podstawowej wiedzy ekonomicznej. Zleceniodawca pomoże. Przepraszam, ale tu aż bije po oczach lekceważenie do procesu zgłębiania wiedzy (chyba, że przewidywany zysk jest natychmiastowy), więc się pożegnam.
Fiskalizacja kasy polega na zmianie statusu oprogramowania kasy na Fiskalny oraz nałożeniu plomby. Obecnie plomba jest z papieru i specjalną warstwą ale do nie dawna robiło się plombę ołowianą i pieczęcią z stali się robiło odcisk młotkiem. Szczegół że co 10 kasa po tej zabawie trafiała do producenta. Obecnie wyroby słabsze to i się tylko zakleja śrubki od EEPROM.
Z tego, co mi wiadomo jest, prostytucja jest legalna, tylko co najwyżej nieuregulowana.
“Można wszytko, co nie jest zabronione.”
A miej odwagę cywilną powiedzieć w US mam dom bo dawałem dupy?
A koleżanki nazwisko widnieje w ilu KRS? Moje w 3 spółkach i jeden raz w fundacji .
Nielegalne jest czerpanie zysków z nierządu. Tak po prostu.
Choć i kurewstwo powinno zostać usankcjonowane.
to więc pytanie jak koleżanki w ilu wpisach jest twoje nazwisko?