Nareszcie
Zrobione
I to mnie buduje.
Ja lubię zaznaczać na kolor wypowiedzi i możecie mnie o to prosić
Tutaj nie ma “świeżej krwi” jedna koleżanka bardzo miła z kafeterii zasiliła nasze szeregi.
Ogólnie atmosfera i humory na razie dopisują. Nam też żal, dlatego zaglądamy na pytamy.pl, chociaż niektórym to się nie podoba.
Są w kategorii historia zdaje się, łatwo znaleźć po kategorii
To do janusa, nie do mnie.
już znalazłem - dzięki
4 na 15. W sumie to nic nie wiedzialem. Kilka odpowiedzi podejrzewałem że to ta, ale wydawało mi się to za bardzo oczywiste i zaznaczalem ta złą XD
12/15 a zle aeryja,malodobry i plusk…Aeryje chcialem zajsc od strony jezyka angielskiego i okazalo sie to zlym tropem:))
W tamtych czasach główne wpływy językowe, to łacina, niemiecki, czeski i rusiński.
Prawdę mówiąc, to żadno z nas nie dogadałoby się ludźmi epok minionych. Ba, powiem więcej. Każdy z nas przeniesiony do, dajmy na to, do Średnoiwiecza, miałby minimalne szanse na przeżycie i dziś chyba stworzę temat na ten remat.
Sie niespodziewalam…GAZETA.PL
Zamknij quiz
Twój wynik to 15/15
Więcej: http://buzz.gazeta.pl/buzz/13,157208,9614,15-slow-ze-sredniowiecza-ktore-powinienes-znac.html
Tak jak baca z innymi, wieczorkiem…
PIEC! To dlaczego nie znalazlam??? No i mam racyje, mocium panie!!! Jest cztery!!!
Kulinarnie to ja bym padła po pierwszym łyku wody z ówczesnej studni. Nie licząc kontaktu węchowego ze średniowiecznym czyscioszkiem - i tak jeśli wierzyć przekazom to jednak ludy północne w tym słowiańskie mniej stroniły od oczyszczającej mocy wody nie tylko na chrzcie mając z nią styczność. O islamie, gdzie wzorem starorzymskim łaźnia w osadach nawet była norma nie wspomnę.
Ee, nie
9/15
13/15
Nie dogadałabym się z barbarami i mężobójcami
Kilka wzięłam “na nos”
Hejka @janusmakroniusz, fajowo, że jesteś !
Które są mi raczej obce.Natomiast angielski,nie.Zreszta jesli niemiecki,to i angielski automatycznie tez.Widac to po pisowni.
W Średniowieczu, zwłaszcza w jego pierwszej połowie, mieszkańcy wyspy mieli, jeśli o kontynent chodzi, najczęstszy kontakt z Wikingami. Ale było to dla nich kontakt niepożądany bardzo. I raczej nie uczyli się od Wikingów języka podczas tych kontaktów.