Nie zapominaj o tow.Millerze.Ten szacowny gentleman na jakiego pozuje,obwąchiwał sie kiedys nawet z samoobroną…
wiem
Nie tylko obwąchiwał, a wstąpił do niej, bo go Kwaśniewski pogonił. Jak widać, miał więcej do powiedzenia od Dudy.
Fakt.
I to jest jeden z dowodów na to,czym jest polska polityka…Niby sympatyczna pani Kluzik-Roztkowska czy jak jej tam,tez łapie sie na tę"ucieczke z peletonu"
itp,itd i tak do rana…
Hubner była całkiem rozsądna. Ja nie dzielę polityków na opcje, tylko na ich umiejętności.
Kwach był z grupy Rakowskiego, czyli najbardziej postępowa opcja w historii PRL. To oni oddali władzę i wyprowadzili sztandar. Miller też tam się z betonu przerzucił, ale jako lis farbowany. Kwaśniewskiego oceniam za najlepszego, jak dotąd prezydenta III RP i nie interesuje mnie, że pochodził z komuchów. Zresztą. konkurencji nie ma, być może w przyszłości trafi lepszy prezydent niż Kwach. Żałuję bardzo, że nie wybrano Mazowieckiego.
To oni grali w siatkę?
Ok.Zostawmy to…
Mam zdecydowanie innych"idoli"choć musze przyznac ze sposób “bycia” w polityce,najbardziej pasuje mi do dzisiaj w wykonaniu Geremka i Mazowieckiego.Plus Tischner i Życimski…
A dzisiaj jedynym czlowiekiem z ktorym mialbym ochote pogadac,pozostaje Bosak…
Nie wierze w media i to co sprzedają.Ja MUSZĘ spojrzec w oczy…
I tak jak Indianie,uważam ze nikt nikogo nigdy nie poznal,póki nie przeszedł 100 mil w jego mokasynach.
Powyższe nie dotyczy komunistów i nazistów.
Z Bosakim bym nie rozmawiał, Nie widzę u niego cienia rozsądku, tylko pozory tego rozsądku. Wysłuchałem jego wiele wypowiedzi i dość. W zasadzie, to on nic nie powiedział, przynajmniej dla mnie. Poza tym sporo naciągu i stereotypów i zwyczajnych kłamstw na okoliczność danej wypowiedzi. Tak, jak Korwin. Podobają mi się niektóre sprawy u Hołowni. Ten gość wydaje mi się dość rozsądny. Ale mam też i zastrzeżenia.
Hołownia jest na tyle czytelny ze nie mam pytań.A do Bosaka mam.Szczególnie po mistrzowskiej kampanii…
Jestem nieufny.Znam doskonale środowisko UPR z Poznania.Pilismy razem ok. 7-8 lat i wiem ze tam az roi sie od ideowców.I z takimi rozumialem sie nawet"po ciemku"…
Ale…Smuta i garb niczym rodem z emigracji a’la Hotel Lambert potwornie skrzywia tych ludzi…
Co doskonale rozumiem bo w przeciwienstwie do innych partii,moze poza UD,skupia to środowisko JEDYNIE inteligencje…
Po raz kolejny żaluje ze nie ma tutaj kolegi co zmienial niki co 1000
Ten sympatyczny kolego mocno popierał PiS. Ale w innych sprawach świetnie się z nim rozumiałem. Lubiłem gościa i przez to na tamtym forum nie zadawałem mu pytań w stosunku do jego politycznych wypowiedzi.
On byl przesycony pisem jak bibuła atramentem.
Ale nawet kłocić sie z nim lubiłem!
No i wiedza…
Wole miec wroga inteligentnego niz sprzymierzeńca głupka…
ale najpiekniejsza wolte wykrecila Miss Ogorek - moze nie ilosc, ale ta jakosc???
cos mi sie tam tlucze, ze gral i to dobrze, a i jako manager tez sobie radzi.
Daruj ale jak zaczynam sie śmiać to mi ręce do klawiszy nie pasują
Mam gdzieś w tle ten cielecy wzrok ale…Juz nic wiecej z siebie nie wykrzesam
A w PO siedzi już którąś kadencje za dużo starych pryków, którzy się godzą ze swą przegraną w wyborach, byle tylko następna kadencja była. Póki partia tego nie wyczyści, czarno widzę następne wybory dla nich.
Na horyzoncie pojawia się nowa i wiekowo młoda partia; Nowa Unia, czy jakoś tak, Znam już ich program i to jest to. Rozsądny liberalizm. Po raz pierwszy program bez obietnic. Za to z ekonomią.
ja juz przestalam sie w tym lapac. na razie mi tybylczy balagan wystarczy…
A z jakim to rodowodem?
Sam jestem konserwatystą ale liberalnym.I to mnie z automatu,interesuje…
Tylko nie mów mi ze to w Polsce
Podejrzewam neutralny rodowód. Ale o 11 listopda najwięcej i najbardziej rzeczowo pisali.
raz ich tylko złapałem na błędzie w odnośniku historycznym, w innej, zresztą sprawie i, popatrz, przyznali mi rację, po sprawdzeniu żródeł. Jak mam ich nie lubić?
Podoba mi się ich rzeczowe rozumienie ekonomii i gospodarki. Oraz mocno ograniczony interwencjonizm państwa. Są za całkowitym zniesieniem spółek państwowych i oddzieleniu KK od państwa. Za wolnością gospodarczą, możliwością wszelakiego wyboru. Bardzo mało ideologii, za to dużo praktyki. Może w najbliższych wyborach jeszcze nie wystartują, ale w następnych mają ogromne szanse, gdy nowe pokolenie nabierze praw.
No ale kto to jest?O kim mówisz?
Przeciez nie o Eskimosach,przy calej sympatii…
Gdzie to sie dzieje?
Jeszcze nie wiem skąd się wzięli? Poznałem ich teksty na fb. I zacieśniłem kontakt. To młodzi, wykształceni ludzie. Kto za nimi i czy w ogóle stoi, nie wiem? Ale wiem, że już działają, robią konwencje i ja poprzez neta to śledzę. Póki co, po tym, co zobaczyłem, to będę ich wspierał, a jak się nic nie zmieni u nich i wystartują, mają mój głos. To zupełna nowość w polskiej polityce od odzyskania niepodległości.
Czyli"polska polityka"
Bo o to mi wlasnie chodzi.
Takie nurty nie rodzą sie na wyspach hula gula tylko gdzies,tutaj!
O tyle dla mnie dzxiwne ze kompletnie NIC,nie slyszałem…