Czy w takim razie polska siatkówka ma jeszcze jakieś szanse?

Nie zapominaj o tow.Millerze.Ten szacowny gentleman na jakiego pozuje,obwąchiwał sie kiedys nawet z samoobroną…

3 polubienia

wiem

Nie tylko obwąchiwał, a wstąpił do niej, bo go Kwaśniewski pogonił. Jak widać, miał więcej do powiedzenia od Dudy.

2 polubienia

Fakt.
I to jest jeden z dowodów na to,czym jest polska polityka…Niby sympatyczna pani Kluzik-Roztkowska czy jak jej tam,tez łapie sie na tę"ucieczke z peletonu" :innocent:
itp,itd i tak do rana…

2 polubienia

Hubner była całkiem rozsądna. Ja nie dzielę polityków na opcje, tylko na ich umiejętności.
Kwach był z grupy Rakowskiego, czyli najbardziej postępowa opcja w historii PRL. To oni oddali władzę i wyprowadzili sztandar. Miller też tam się z betonu przerzucił, ale jako lis farbowany. Kwaśniewskiego oceniam za najlepszego, jak dotąd prezydenta III RP i nie interesuje mnie, że pochodził z komuchów. Zresztą. konkurencji nie ma, być może w przyszłości trafi lepszy prezydent niż Kwach. Żałuję bardzo, że nie wybrano Mazowieckiego.

1 polubienie

To oni grali w siatkę? :innocent:
Ok.Zostawmy to… :wink:
Mam zdecydowanie innych"idoli"choć musze przyznac ze sposób “bycia” w polityce,najbardziej pasuje mi do dzisiaj w wykonaniu Geremka i Mazowieckiego.Plus Tischner i Życimski…
A dzisiaj jedynym czlowiekiem z ktorym mialbym ochote pogadac,pozostaje Bosak…
Nie wierze w media i to co sprzedają.Ja MUSZĘ spojrzec w oczy…
I tak jak Indianie,uważam ze nikt nikogo nigdy nie poznal,póki nie przeszedł 100 mil w jego mokasynach.
Powyższe nie dotyczy komunistów i nazistów.

Z Bosakim bym nie rozmawiał, Nie widzę u niego cienia rozsądku, tylko pozory tego rozsądku. Wysłuchałem jego wiele wypowiedzi i dość. W zasadzie, to on nic nie powiedział, przynajmniej dla mnie. Poza tym sporo naciągu i stereotypów i zwyczajnych kłamstw na okoliczność danej wypowiedzi. Tak, jak Korwin. Podobają mi się niektóre sprawy u Hołowni. Ten gość wydaje mi się dość rozsądny. Ale mam też i zastrzeżenia.

2 polubienia

Hołownia jest na tyle czytelny ze nie mam pytań.A do Bosaka mam.Szczególnie po mistrzowskiej kampanii…
Jestem nieufny.Znam doskonale środowisko UPR z Poznania.Pilismy razem ok. 7-8 lat i wiem ze tam az roi sie od ideowców.I z takimi rozumialem sie nawet"po ciemku"…
Ale…Smuta i garb niczym rodem z emigracji a’la Hotel Lambert potwornie skrzywia tych ludzi…
Co doskonale rozumiem bo w przeciwienstwie do innych partii,moze poza UD,skupia to środowisko JEDYNIE inteligencje…
Po raz kolejny żaluje ze nie ma tutaj kolegi co zmienial niki co 1000

1 polubienie

Ten sympatyczny kolego mocno popierał PiS. Ale w innych sprawach świetnie się z nim rozumiałem. Lubiłem gościa i przez to na tamtym forum nie zadawałem mu pytań w stosunku do jego politycznych wypowiedzi.

2 polubienia

On byl przesycony pisem jak bibuła atramentem.
Ale nawet kłocić sie z nim lubiłem!
No i wiedza…
Wole miec wroga inteligentnego niz sprzymierzeńca głupka…

1 polubienie

ale najpiekniejsza wolte wykrecila Miss Ogorek - moze nie ilosc, ale ta jakosc???

2 polubienia

cos mi sie tam tlucze, ze gral i to dobrze, a i jako manager tez sobie radzi.

Daruj ale jak zaczynam sie śmiać to mi ręce do klawiszy nie pasują :innocent: :joy: :joy:
Mam gdzieś w tle ten cielecy wzrok ale…Juz nic wiecej z siebie nie wykrzesam :innocent:

1 polubienie

A w PO siedzi już którąś kadencje za dużo starych pryków, którzy się godzą ze swą przegraną w wyborach, byle tylko następna kadencja była. Póki partia tego nie wyczyści, czarno widzę następne wybory dla nich.

Na horyzoncie pojawia się nowa i wiekowo młoda partia; Nowa Unia, czy jakoś tak, Znam już ich program i to jest to. Rozsądny liberalizm. Po raz pierwszy program bez obietnic. Za to z ekonomią.

1 polubienie

ja juz przestalam sie w tym lapac. na razie mi tybylczy balagan wystarczy…

A z jakim to rodowodem?
Sam jestem konserwatystą ale liberalnym.I to mnie z automatu,interesuje…
Tylko nie mów mi ze to w Polsce :joy: :rofl: :joy:

1 polubienie

Podejrzewam neutralny rodowód. Ale o 11 listopda najwięcej i najbardziej rzeczowo pisali.
raz ich tylko złapałem na błędzie w odnośniku historycznym, w innej, zresztą sprawie i, popatrz, przyznali mi rację, po sprawdzeniu żródeł. Jak mam ich nie lubić? :grinning:

Podoba mi się ich rzeczowe rozumienie ekonomii i gospodarki. Oraz mocno ograniczony interwencjonizm państwa. Są za całkowitym zniesieniem spółek państwowych i oddzieleniu KK od państwa. Za wolnością gospodarczą, możliwością wszelakiego wyboru. Bardzo mało ideologii, za to dużo praktyki. Może w najbliższych wyborach jeszcze nie wystartują, ale w następnych mają ogromne szanse, gdy nowe pokolenie nabierze praw.

2 polubienia

No ale kto to jest?O kim mówisz?
Przeciez nie o Eskimosach,przy calej sympatii… :innocent:
Gdzie to sie dzieje?

1 polubienie

Jeszcze nie wiem skąd się wzięli? Poznałem ich teksty na fb. I zacieśniłem kontakt. To młodzi, wykształceni ludzie. Kto za nimi i czy w ogóle stoi, nie wiem? Ale wiem, że już działają, robią konwencje i ja poprzez neta to śledzę. Póki co, po tym, co zobaczyłem, to będę ich wspierał, a jak się nic nie zmieni u nich i wystartują, mają mój głos. To zupełna nowość w polskiej polityce od odzyskania niepodległości.

1 polubienie

Czyli"polska polityka"
Bo o to mi wlasnie chodzi.
Takie nurty nie rodzą sie na wyspach hula gula tylko gdzies,tutaj!
O tyle dla mnie dzxiwne ze kompletnie NIC,nie slyszałem… :thinking:

1 polubienie