Dawac jakis quiz, bo chyba wiedza uderzyla mi do glowy 🤣

Fajne były"Bajki z mchu i paproci" ale to nie polskie to nie wiem czy można zapodać ale wtrynię i muzyczka ładna w niej.

3 polubienia

Przesympatyczne.
Ale czy obecnie w Polsce to przejdzie? Dwoch chłopaków?
Czesi tez robili kapitalne kreskowki.

Wlasnie przyklad bajki, jak pisalem wyzej, w takim ponurym klimacie… chyba ze wtedy wszystko takie bylo… nawet bajki XD albo tylko ja to tak widze…

Zwirek i Muchomorek, Sztaflik i Szpagetka, Makowa Panienka, Rumcajs czy Krecik są smutne?
To tyle co z czeskich pamietam.

4 polubienia

Nie wiem jak to napisac… Nie chodzi w tym tylko o duzo mniej kolorow…

Makowa panienka mniej ale reszta to dla mnie ekstraklasa!Staflik i Spagetka nosiło tytuł"Psi żywot".Do tego dodaj Baśnie i waśnie plus Bolek i Lolek na Dzikim Zachodzie i mogę się rozłożyć obozem przed tv :joy:

3 polubienia

Jest też nowsza wersja Pszczółki M - w dzieciństwie oglądałem tą co wszyscy(starą…) a w słusznym wieku ta wydaje się być milsza dla oka.

1 polubienie

Bolki i Lolki to wszystkie. :wink:
W zasadzie poza misiami Uszatkiem i Colargolem (ale to nie kreskowki) to dobranocki byly OK.
A corka znajomych swego czasu (będąc w 8 klasie) dostala wariacji na punkcie kanarka Tweety.
Piornik, koszulka i co się tam jeszcze dalo kupic…

2 polubienia

Tylko Reksiowi ogonka nie ocenzurujcie :joy: …ja coś czuję, że my będziemy następni z oskarżaniem nas o cenzurę.

Kwestia technologii.
Nie tylko zapisu, ale i starzenia sie nosnikow.
Zwróć uwagę, ze i normalne filmy też sa takie trochę przekolorowane lub niedokolorowane.
Dlatego bardzo czesto przy okazji digitalizacji “poprawia” sie lub wrecz np. koloruje filmy czarno-białe. Z roznym skutkiem to bywa.

2 polubienia

Czyli wolisz wersję 3D?

1 polubienie

Tak…!

1 polubienie

Niektore wersje 3D sa koszmarne, ale np. kota Garfielda tez wole w tym wydaniu.