@Bocca-Lupo
No to zycze nadal duzo zdrowia!
ASF upolowałem
Grypa poza mną, ale mam ostre zapalenie strun głosowych i mówię tylko szeptem.
Przepłucz wódką
@Devil
pod ASF pojawia mi sie pare firm niemieckich
Ktorą upolowales
Gdybym Ciebie słuchał, to boso po ściernisku, bym musiał biegać.
Poooooszlo na poludnie!
Zyje…
Spodziewałem się że wspomnisz iż Niemcy święcą Aschenmitwoch.
@Antykwa
Wlasnie chcialam o tym napisac, bo u nas to jest tak zwany Politischer Aschermittwoch ale doszlam do wniosku ze nikogo to nie zainteresuje
Przepraszam za błędy w mojej niemczyźnie.
To na wesoło ! witam blondynki, jadziem panie zielonka
Wiesz jak mi nie chce się iść na to przyjęcie do Anki !, mówi Zosia, ale mi też się nie chce - w końcu to sama nuda, dodaje Natalia, Ty ale wiesz jak ona się ucieszy jak nie przyjdziemy he ? mówi Zosia, Dobra masz rację idziemy do niej mówi Natalia
Jadą 2 blondynki samochodem i stają na światłach, jakie ładne to czerwone - mówi jedna, no ładne - popiera druga, oo to żółto pomarańczowe też ładne nie, tak jest śliczne - zachwala druga, a widzisz to piękne zielone, widzę też ładne - odpowiada druga, Zapala się znowu czerwone ! i pierwsza mówi - to już widziałyśmy !, krótki ten katalog, Jedziemy !
Co czuje czarodziej na emeryturze ? Rozczarowanie
Lekarz rozmawia z pacjentem podczas kolejnej wizyty - czy przestrzegał pan moich zaleceń ?, żadnego alkoholu tylko mleko !, Oczywiście - i nareszcie wiem
dlaczego niemowlęta tak płaczą !
@Antykwa
Alez nie musisz przepraszac. Przeciez nie mieszkasz w Niemczech i pewno uczyles sie juz dosc dawno. A nie jest to az taki blad
Moja sasiadka Turczynka jest tu juz od 50 lat (!) a niemiecki zna dosc niewiele.Czesto musze sie domyslac (albo i nie) co ma na mysli
A mnie się Ascher skojarzyło początkowo z Arsch…(przepraszam za pisownię)!
@elsie
W znaczeniu?
- am Arsch der Welt?
- sich in den Arsch beissen?
-…
Zadziwiajace ile jest zwrotow z tym wyrazem…
Jeśli beissen to całować to to drugie…
Ugryzc, ale idiom odpowiada temu co myślisz