Flagi narodowe

Nie. Z Niemiec czy Belgii do Francji przez Lux ciężarówką jedzie się 40 minut.

Ja pytam o przejście Holandia - Francja …

Z Holandią Lux nie graniczy.

Też nie graniczą.

No właśnie, że Francja z Holandią graniczy … :smile:

1 polubienie

Na Morzu Karaibskim.

2 polubienia

Cwaniak … :sunglasses:

1 polubienie

To każde dziecko wie. Wyspa Saint Martin

1 polubienie

Na symulatorze lotów setki razy tam lądowałem (No niestety, ale tylko na symulatorze, ale i tak frajda jest).

1 polubienie

A symulowałeś jazdę ciężarówką?

1 polubienie

Jasne, ale tylko na smartfonie. Potem odinstalowałem, za dużo już miałem tych symulatorów. Oprócz ciężarówek, autobusów, samolotów jeszcze łodzie podwodne … Próbowałem rozciągnąć dobę na chociaż 26h, ale się nie dało :smile:
Już mi tu pokazało, że się w tym pytaniu za dużo udzielam :flushed: Chyba więc pójdę pograć na gitarze …

1 polubienie

Pokazywać se może. Ale tylko, nic więcej. Graj piękny…, benaaasku… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Cygana też kiedyś zagram … Cierpliwości :sunglasses:

1 polubienie

Albo na Sint Maarten, też jest taka granica. :slight_smile:
Miałem przyjemność przekraczać tę “granicę” w lutym, taksówką w jedną i drugą stronę. Ale przylot i wylot z SXM dla pasażera w lutym to tragedia. Terminal odbudowują, ale np. są tylko 2 bramki do prześwietlania bagaży na wylocie, a ludzi odlatuje 3-4 tysiące. Ponad 3 godziny oczekiwania :wink:

2 polubienia

To dlatego w mig zajarzyłeś o co biega …

1 polubienie

Gdybyś się kiedyś wybierał, to holenderska strona jest dużo lepsza, praktycznie wszyscy mówią po angielsku, i nie ma tych debilnych klawiatur, o których pisałem niedawno w innym pytaniu :wink:

1 polubienie

Te “debilne” klawiatury przerabiałem wiele razy będąc u znajomych w Paryżu. Faktycznie te AZERTY jest gorsze niż niemieckie QWERTZ. Z “qwertzem” daję sobie zdecydowanie lepiej radę.
Ja, gdybym się tam wybierał, to chyba tylko dla lądujących samolotów.

747 już nie lądują ;-(
Ale ludzie na plaży są. Ja oglądałem samoloty z wody, nie z plaży :wink:

1 polubienie

@Birbant, ale Holandia graniczy z Beneluksem, do którego Luksemburg się zalicza. :slight_smile:

1 polubienie

No i z Unią Europejską, a skoro Belgia i Luksemburg są częścią Unii… :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia