Zaopatrzenie w konserwach z napisem w jezyku angielskim?
Jak przechytrzył? Stalina informowało wielu jego agentów o tym że Hitler szykuje napaść z dość dużym wyprzedzeniem przed samą inwazją łapano niemieckich dezerterów którzy również potwierdzali te informacje których to Stalin kazał rozstrzelać za sianie dezinformacji Wziął się do roboty i organizował państwo…miał jakieś inne wyjście w obecnej sytuacji? Co z resztą i tak było w dużej mierze zasługa dostaw z Ameryki
Stalin, jak każdy dyktator, uważał się za najmądrzejszego, a poza tym, w żaden sposób nie chciał sprowokować Hitlera do napaści na ZSRR. Było to nieodpowiedzialne, ale można zrozumieć, bo dyktatorzy tak mają. Jak przechytrzył? Wystarczyło, że ludzie Hitlera wprowadzali Stalina w błąd, że będą ich próbowali alianci skłócić. Stalin się tego trzymał. W demokracji by go powieszono, ale dyktatora nie miał kto rozliczyć.
He he, odważniej było się bić niż cofnąć: wtedy kula od swoich pewna!
Kolego @Sheev nie trać czasu na dyskusje z kimś, kto się uważa za wyrocznię w sprawach, o których nie ma pojęcia. Lepiej piwa się napić, co niniejszym czynię.
Oj, dałabym Ci najlepszą odpowiedź! Za to proszę @okonek o kolorek!!!
Zapomnialam, że to mój temat… (no coż )
@okonek jest wiadomonacyjna… Zresztą, my tu wszystkie jesteśmy wiadomonacyjnemy nieharmojnijnemy, szujowatemy przygłupamy i mikrobamy ludzkiemy…
Ja to zdaje sie ostatnio awansowalam na szujowata wiadomonacyjna.
No to jeszcze masz szansę na nieharmonijną.
To juz bedzie niczym amerykanski czterogwiazdkowy generał
Ale wybór był mniejszy
Panie ! Wągel i pasza przywieżli
Twoją wiadomonacyjność trudno ci ukryć, @elsie. A wiadomonacyjnych nie lubiano za ich wredność i oszukiwanie.
Znasz moją babcię? Ona tak samo jak Ty wszędzie doszukuje się Żydów