Ci pisarze, ktorych nazwiska przytaczasz pisali w czasach cenzury carskiej nie leninowsko-stalinowskiej tresury.
Jedynym potem miejscem dla ludzi, ktorzy chcieli cos przekazac to gniazdko SF, a i to niewielu sie udawalo cos rozsadnego przepchnąć w powodzi bzdur, zeby cenzor miał co skreslac. O wielu ich rodacy nawet nie wiedzieli, bo wydawali poza ZSRR. A celnicy byli bardziej wyczuleni na przewoz papieru niz zlota.
Jeśli do tego dojdzie to szybko się skończy właściwie zanim się zacznie Chiny ich zgniotą w 24h Zachód i Ameryka zapewne nic nie powiedzą
Nie ponoć tylko zamknął…Pytanie,na jak dlugo.
Pewnie na tak dlugo jak mu będą placic.
Lepiej to już było i nie wróci, życie zapiernicza bez pytania czy może. Pustki nie będzie bo życie to dobry biznes, każdy będzie dążył do stabilizacji swego życia, mając wywalone na problemy które się same nie rozwiążą - koronawirus, zmiany w polityce, w rodzinie, w pracy, szkole to chaos który ktoś wykorzysta. Trudno gdybać co by było. Będę żył jak obecnie - nieraz lepiej lub gorzej
Można i tak na to spojrzeć,owszem…
Ja jednak zawsze twierdziłem ze zyjemy w najwspanialszych czasach w historii ludzkości.Jak łatwo to zepsuć,widać gołym okiem dzisiaj…
Juz nie możemy powiedziec ze od 80 lat nie ma wojen…
Moja znienawidzona gadka"juz nic nie będzie takie samo",lansowana przez idiotów po każdych wyborach,nagle stała sie faktem…
To jednak,co nazywasz chaosem,to esncja życia jakie znamy.I to wróci.Ludzie,pokolenia powojenne,poznaly dobę pokoju aż nadto dobrze by sie jej wyrzec…
Miejmy nadzieję!Niech pieniądz sobie rządzi światem,byle w dobie pokoju!!!