75lat to by wypadało trochę pokory nabrać, jak się głosi taka ideę. Może Barbara go odwiedzi w pałacu na raucie i wyzna coś tak jak Rysiowi T. …w listach opublikowanych dziś za sprawą hakerów.
Jego to pewnie stary przyjaciel Paetz odwiedzi…
Akurat Paetz nie mieszkał tak luksusowo. Miał normalną willę, byłem tam, to wiem. Biskup też wydał mi się sympatycznym gościem, to było w połowie lat 80. Większym materialistą i bucem lubiącym świecić po oczach bogactwem był Werno z archidiecezji koszalińsko- kołobrzeskiej. Chatę miał w Koszalinie, pałacyk full, wypas w środku kapało od złota. Że on się nie bał trzymać tego w domu. Chwalił mi się suszką do bibuły i nożem do papieru na biurku, wsio z litego złota. A ja tam za rzemieślnika robiłem jako pomocnik fachowca.
"W lutym 2002 roku “Rzeczpospolita” ujawniła, że seksualnie molestował kleryków. Śledztwo pociągnęła także “Gazeta Wyborcza”, która opisała, jak arcybiskup Paetz wzywał do swojego pałacu przyszłych księży z pobliskiego seminarium, obiecywał im wsparcie na studiach, obejmował, dotykał genitaliów. "
Paetz innego rodzaju przyjemnosci wolał.
Nie przed snem
Wspomnialem o tym.
Wiem o tym. Ale ja Paetza poznałem w jego willi w połowie lat 80. Nikt wtedy pojęcia nie miał, że upadnie PRL i że pedofilem np, jest niejaki Stuligrosz od Poznańskich Słowików i nie miano pojęcia o wielu innych rzeczach, które nastąpią. Słynny na cały świat chór chłopięcy był kombajnem pedofilnym przez całe lata, a jakoś cicho o tym.
Ten też??? https://www.o2.pl/informacje/biskup-tarnowski-oskarzony-chodzi-o-krycie-ksiezy-pedofilow-7013381146245888a
Czy oni nie mogą zwykłego seksu uprawiać a nie od razu dzieci molestują? Baśka o masturbacji w przedszkolach w Norwegii opowiadała, biskupi kryją pedofilów…