Kącik muzycznych odkryć

Oczywiście, że tak. Znam więcej utworów tej pani.
Ale wypowiedziałem się też i o moim guście. Miriam Makeba nie jest w nim moim priorytetem, choć czasem chętnie posłucham.

Jesli o wspaniałą Miriam chodzi,zawsze wracam do tej piosenki.
Napisal ja genialny Włoch,Paolo Conte.Tutaj Miriam z towarzyszeniem …Dizzy Gillespiego!

1 polubienie

:grinning:

3 polubienia

O qrwa :joy:

…no tak :rofl:

Piękne

18+ :heart:

Jaka nuta wpadła wam ostatnio w ucho?

Karaibska. W serialu, który ogladam jako jeden z niewielu - “śmierć w raju” zmienili aranżacje
A w ogole to odrobina klasyki

1 polubienie

1 polubienie

o matko…przewidział moją przyszłość :roll_eyes:

2 polubienia
1 polubienie

Od razu mi się muzyka Aborygenów na didgeridoo przypomniała, jak tych Czukczów usłyszałem …

3 polubienia

:joy: :joy: :joy: :grinning: @benasek przez kolegę nie zasnę…

1 polubienie

A wiesz, że już mi się w życiu takie rzeczy zdarzały …

Nieskromnie napiszę, że nie Ty pierwsza … :grin:

1 polubienie

Mialam znajomego, marynarza, ktory surowiec z Australii przywoził i w czasie wolnym dodłubywał te instrumenty. Zdobiac je obficie. Aczkolwiek twierdzil, ze niektore polskie gatunki drzew tez się nadawaly.
W kazdym razie jak sie z drugim kumplem od “rekonstrukcji” bębnów afrykanskich spotykali, to na trzezwo się nie dawalo…

2 polubienia

Co ja się swego czasu tego didgeridoo nasłuchałem …
Pierwszy raz usłyszałem muzykę na tym instrumencie dość dawno, ale już za czasów jutuba. Słuchałem wywodów pewnego jegomościa z Australii i w tle miał właśnie tą muzykę. Bardzo mnie zaintrygowała i za pomocą wyszukiwarki muzyki odkryłem, że to właśnie na didgeridoo.
Podobno po grzybkach jest dopiero z nią odjazd, ale nie próbowałem :grin:

2 polubienia

To są modulowane bardzo niskie dźwięki.
Moze nie takie, ze od razu zawal murowany, bo jednak dluzszych niz poltora metra nie robią, ale jednak?

1 polubienie

Gdybym ja miał didgeridoo to bym sobie grał.Najpewniej nocą gdy sąsiedzi już zasnął.Zawsze to jakaś rozrywka a i dźwięk fajny.

3 polubienia