Naszym rządem steruje karłowaty szaleniec. Nie zależmy mu na niczym prócz władzy.
I doprowadza do katastrofy.
Będzie miał krew tysięcy ludzi na rękach. A jeśli nie krew to gigantyczne oszustwo wyborcze. SN może takie wybory unieważnić.
Czyj sąd? Pisowski? ha ha ha!
SN jeszcze nie jest pisowski.
dzis chodze niewyspana, a wszystko przez ksiazke - Impuls Tomasza Duszynskiego - rodzaj antyutopii/swiata rownoleglego gdzie nie zawarto traktatu w Rydze, wojna trwa dwunasty rok, wysig zbrojen to czolgi o napedzie parowym, von Braun nie zyje, na podstawie jego wykradzionych badan zbudowano pasazerskie rakiety balistyczne i trwaja prace nad mechanicznym wojskiem golemow.
czyli groch z kapusta obficie podlany skwarkami - czyli fajna stylizowana na przedwojenna polszczyzna i wlasnie elity sie bawia niczym na Titanicu,rwac na strzepy resztki tego co zostalo ze swiezo powstalego kraju.
do przejecia wladzy na swiecie szykuje sie organizacja Lewiatan…
tak, ze mi z tym pytaniem trafiles.
przez ostatnie 30 lat niewiele zrobiono w kwestii umocnienia ekonomii w Polsce, wiele ciekawych pomyslow utopiono (z roznych wzgledow, ale najczesciej takich, ze nie daloby sie przy ich realizacji nakrasc - wymagaly naplywu kapitalu z zewnatrz, a wspolnicy zwykle sobie na rece patrza)
i w ogole - spoleczenstwa na zachod od Odry sa spoleczenstwami obywatelskimi w duzo wiekszym stopniu niz polski homo sovieticus.
Właśnie kiedy ta Gersdorf w końcu się z nami pożegna i zastąpi ja ktos pro PiS? XD to chyba w kwietniu już.
To są prawdziwi europejscy przywódcy… Ludzie z jajami Oczywiście pomijając Jarka, on jest skromny i nie potrzebuje oficjalnych stanowisk
Nie wychodzą ci żarty.
Bo to nie są żarty. Haloooo xd
Ty jednak bardzo źle życzysz Polsce.
Bawi sie naszym nieszczęściem. Fajnie się sra jak dupa pełna.
Za spódnicą Angeli każdy czuje się bezpiecznie.
Życzę Polsce jak najlepiej
Nie dramatyzuj
Nie rozumiem kolego, najpierw w jednym komentarzu życzysz, jak najgorzej, a teraz, w następnym zapewniasz, że życzysz jak najlepiej. Cierpisz na rozdwojenia jaźni?
Po prostu mamy jakąś inną wizję czegoś
Niezła to wizja widzieć kogoś, kto po trupach prze do władzy, kogoś kto rozpierdzielił budżet, kogoś kto łamie prawo. Fajne masz te wizje.
O i to jest właśnie ta inna wizja. Ta twoja
Moja? To pis nie rozwalił budżetu? A kto?