Koniec wolnych mediów w PL?

czy tak sklocil?
ruska energie z atomu PiS chce kupowac.
https://biznes.radiozet.pl/News/Solorz-Zak-zbuduje-polska-elektrownie-atomowa-w-Rosji

2 polubienia

To biznes nie symbioza.

1 polubienie

a jak ruskie kureczek zakreca? i czym sie to rozni od pomyslu na rurociagi Stream?
Wegry to juz nawet nie udaja, ze Putin ich pan.

2 polubienia

To zapłacimy za gaz dużo więcej
a nowość nie chodzi o tvn a by usa pokazać kto jest pan https://wiadomosci.wp.pl/wp-lex-tvn-jako-karta-przetargowa-w-relacjach-z-usa-ujawniamy-kulisy-6659094937651776a

1 polubienie

AA twarzą projektu został Marek Suski. Wyjaśniłem wszystko|?

2 polubienia

z tego co wiem to USA z szantazystami nie ma zwyczaju negocjowac.

2 polubienia

I poczytaj artykuł. Już się wycofują.

1 polubienie

ja wlasnie trenuje nowe polaczenie z komputerem - fale bioniczne, dzis zaktualizowali mi mikrochipy druga dawka :wink:

3 polubienia

To słabo działaja . U mnie już od dawna działa. Tylko przez tydzień słownik polski nie działał.

1 polubienie

zobaczymy jutro, dzis to nawet sladu po wkluciu nie ma.

1 polubienie

I po co było się bawić na 2x? ja dostałem jedną i oliwkę w promocji :crazy_face: :crazy_face:

2 polubienia

a myslisz, ze dali wybierac? za zdrowa widac jestem na grymaszenie.

2 polubienia

Serio nie mogłaś? U mnie mogłem i uwaga certyfikat dostałem po pokazaniu dowodu nie po szczepieniu.

1 polubienie

tu hiszpanski ordnung (co prawda jakby sie uparla to pewnie by zmienili, ale po co? pierwsza dawka w kwietniu bez zadnych skutkow ubocznych, druga to bedzie wiadomo jutro) szlo rodzajami szczepionek i wg wieku - chyba, ze byly przeciwwskazania lub problemy logistyczne. wlasciwie to jak dla mnie roznicy nie bylo, zgrabnie szlo, powiadomienie tydzien wczesniej, bez czekania, bez nerwow. na razie sprawa zamknieta i mozna zaczac sie zajmowac innymi problemami.

2 polubienia

Obecnie w Polsce można się szczepić z ulicy.

1 polubienie

co kraj to obyczaj.
tu ludzie chca sie szczepic, loteria niepotrzebne, wiec dla wygody stworzono system porzadkujacy szczepienia i jednoczesnie pozwalajacy w sporym stopniu uniknac marnotrawstwa.
z lapanki to biora teraz tylko bezdomnych (a i to takich, ktorzy sa poza systemem, czesto obcokrajowcow, nie majacych smartfonow i erazmusow - ci z kolei wracaja i zeby im zycie ulatwic przy wjezdzie do kraju pochodzenia dostaja jednodawkowa szczepionke przed wyjazdem.

3 polubienia

PIS nie ma większości dla tego pomysłu nawet w swoim klubie… A w senacie ma mniejszość… więc o czym w ogóle tyle gadać… jak zwykle tvn musi straszyć czymś jak się tematy kończą… A pomysł nawet przez Sejm nie przejdzie… to nie te piękne czasy co PiS miało sejm i senat i Gowin się nie stawiał…

2 polubienia

Jak sie zacznie powtarzac w kółko dwa slowa - zagrożenie i narodowy?
Ta grozi, ze wielu wylaczy myslenie.
A problemy z opanowaniem telewizji, nawet stacji lokalnych przez partie (zwykle te co sie do zlobu dorwaly) y nie tylko polski problem. Tych co wsiakli w neta to juz nie zreformuja, ale jest całkiem pokazna grupa potencjalnych wyborcow, dla ktorych komputer czy smartfon to czarna magia lub ulepszony aparat fotograficzny zastepujacy kartki pocztowe. Tym przy pomocy TV jeszcze sie da mozgi zlasowac.

1 polubienie

to akurat nie takie proste. brak koncesji zlikwiduje dochód z reklam i wolna telewizja się skończy.

1 polubienie

tak sobie mysle, ze zaczynamie z tzw. wielkim kapitalem na zdrowie prezesowi nie wyjdzie. zrodelka kredytowe moga zaczac wysychac.
Orban jeszcze troche i nawet w UE sie pozegna z covidowymi funduszami pomocowymi.
a 500+ trzeba placic…

2 polubienia