Trzeba złapać bakcyla, ja go ostatnio nie mam wcale.
Maroko?
collins02 na moje oko to kuskus
@Bingola
normalnie Kocham Cię
Taaaaaaaaaak
Dla mnie byly to kluski do rosolu choc nigdy w zyciu nie widzialem az takich ilosci…
Strzelałem z tej podpowiedzi Sąsiedzi Okonka. Ale dlaczego Król? (bo koń Arab, kuskus i Rabat to jasne)
A, że to królestwo!
Jako ze nieszczęsnik,wdepnałem w ten temat,to poprosze o wytlumaczenie co krol kier,nie mowiac o koniu i obnizkach,ma wsponego z Marokiem???
Jakie państwo arabskie graniczy z Hiszpanią, gdzie bardzo popularną potrawą jest kasza kuskus z warzywami ( jedzona w każdy piątek), jej stolicą jest Rabat (synonim zniżki), nad którym pieczę sprawuje król?
Maroko
@collins02 jego nie mogłam wkleić, posłużyłam się kartą króla.
Z Hiszpania graniczy Francja i Portugalia.
Ale Rabat,faktycznie sprytne.
Tak…Zwracam honor.Zupelnie o tym zapomnialem…
Potwierdzam, jakem geograf!
Ostatnio skupialem sie na problemie Sahary Zachodniej i moja"mapa" obsunela sie troche na poludnie
Glupich pare kilometrow.Bo chyba nie wiecej?
@humoreska, ja Aszki zagadkę podgryzałam z niewłaściwej strony, podałam kilka rozwiązań i źle! Rozłożyłam na czynniki pierwsze jajowód ptaka…
Poległam, powiedziałam basta!
Zaczynam zamykać wszystkie karty, wyłączyłam muzykę, zajrzałam ostatni raz na łobrazki i udało się. Sen miałam spokojny
A ja wciąż myślę
Żartujesz @Bingola ?
No nie wiem, myślałem że chodzi o jakieś przysłowia (klamka zapadła, co ślina na jezyk przyniesie, itp) ale nie.
@Bingola powiem tylko, że chodzi o jeden wyraz, jedno słowo. Jeśli podejdziesz do zadania jak do mojego, które zrobiłeś idealnie, o ten tok rozumowania mi chodziło, to za minutę zrobisz też Aszki