Obecnie w Kanadzie między wspomnianym kołem a Wielkim Niedźwiedzim jeziorem …
To już Ci się odćmiło?
Oćmienie nastąpiło w miarę szybko. Na całe szczęście. Ale teraz pytanie, czemu w ogóle mnie zaćmiło?
Pewnie przez tą lophophorę … Ta roślinka ma takie dziwne właściwości …
Działa nawet z obrazka na kompie, trzeba uważać. Mam nadzieję, że za dużo na nią nie patrzyłaś?
Kupiłam kilka sweterków w wyborze, ale wyglądam jak bombka. Bombka w kształcie kopuły na cerkwi. Odeślę, bo to łatwiej niż schudnąć.
Trochę patrzyłam. Nie widać?
Jak odeślesz, to przepadnie Ci motywacja
Nie wiem, czy przy tym fasonie motywacja pomoże. To krój amerykański-szeroki i ledwo co zakrywa nerki
Pejotl?
Ja nie wiem czy hodowla tego w Polsce jest legalna. Więc pewnie sprzedawca uwzglednil w cenie koszty adwokata
Gdzies za kołem podbiegunowym…
Tez mi się nie chce szukać.
Przed kołem … Przed…
Za kołem dziś noc …
Okropne takie swetry. Ale podobno mają “optycznie wyszczuplac”
Jeszcze noc? To idę spac…
A jednak @Nunu zagoniła wszystkich do spania.
Nunu rządzi!!! Hura!!!
43%…I chyba się zgadza bo zdaje się,mialem 6 dobrze.W tym tylko 3 byłem absolutnie pewny.Nawet nieźle,biorac pod uwagę "znajomość"łaciny
65% ale nie mam ręki do kwiatów a i buzia nieraz boli od gadania, kiedyś miałem hm słomki i kaktusy z kolorowymi kwiatami co było cudem, poszły do sąsiadki i kwiata nie było i były ciche tygodnie rozpaczy
Kaktusy z wyjątkiem zygokaktusow kwitną bardzo krótko.
Pojedynczy kwiat to 24 godziny.
A to nie cud, im gorzej kaktus traktowany tym ma się lepiej. Byle nie zasuszyc ze szczętem.
Cud to był dla sąsiadki, u niej kilka kaktusów od pokoleń / babcia, mama i ona / i kwiata nie było - pomimo że babcia dostała z kwiatem /, to jej dałem za paczkę kawy. Darmo kurz zbierał i wybył
Zima czyli okres spoczynku dla roślin a u mnie zaczynają rosnąć jak szalone ale pewnie to normalne bo czasy nienormalne.
Żeby tak jeszcze choinki już ubrane same wyrastały to by było super a tak męczę się z taką jedną małą próbując ładnie,nowocześnie i tradycyjnie ubrać (z góry wiadomo,że się nie uda ale haruję mimo wszystko przy tej straszliwej robocie…).
Nie wszystkie rosliny “odpoczywaja” zimą.
Jesli chodzi o popularne doniczkowe egzotyki, to jak chociazby zygokaktus czy gwiazda betlejemska dopiero sie rozkręcają.
A co do choinek to mi się marzy caloroczna z pisankami zamiast bombek. I zajaczek z gwiazdka betlejemska w zebach na czubku.
Wróć. Nie zauważyłam, że tam był quiz