Muranka 153metry!

Pojęcia nie mam, ale przeczuwam, że nie. Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby te przeczucia się nie spełniły. Ale Stękała na pewno awansuje. może wreszcie i podium będzie?

1 polubienie

Zalezy, z ktorej strony wiatr powiejeje, :yum:

Moje przeczucia się spełniły. Murańka 31, niestety.
Stękała wystękał finał, może w nim skoczy porządnie czego mu życzę. Ale na podium szansę zmarnował. Żyła też cienko, zostali nam Kubacki i Stoch. Dla Dawida, moim zdaniem, podium za daleko, ale Kamil, kto wie? Na razie Granerud rządzi. Reszta w jego cieniu. Chyba, że kumpel jego, Tande. Też ma moc, z tego, co widziałem.

2 polubienia

W II serii nasi pokazali kieł i powalczyli. Niestety, Norwedzy byli poza zasięgiem. Gratuluję Kamilowi podium.

1 polubienie

A widzisz jak zainteresowanie maleje?
Jestem dzisiaj"w delegacji" ale podobnie bylo juz tydzien temu…
Dobra…Nie bede krakal bo to niczemu nie sluzy…

1 polubienie

Mnie nie maleje, ale źle dziś się czuję, jakieś przeziębienie.

1 polubienie

Herbata z miodem!
To byla uwaga natury ogolnej bo ja tez nie jestem kibicem od swieta.
Ide na fejsa na 10 min. :grinning:

1 polubienie

Filcowego pilnowales?

1 polubienie

Przeziębienie? Chyba ciężko to stwierdzić w dzisiejszych czasach xd

1 polubienie

Nie oglądałem w ogóle, ale widzę że słabo Polska dziś.

Szkoda bo zawsze lubiłem oglądać skoki na tej największej skoczni normalnej.

A sumie jesteśmy drugą siłą po Norwegii, ale mam wrażenie, że polskie skoki są jednak w odwrocie.

Faktycznie, czuję się kiepsko. Jak do jutra się nie poprawi, pójdę do lekarza.

@birbant, zdrówka Ci życzę.

Co do wczorajszego konkursu.
Pobicie rekordu skoczni przez Murańkę, w piątkowych kwalifikacjach, to był fuks. Klimek nie jest nowicjuszem, ale też nie ma w tym sezonie mistrzowskiej formy.
Stękała co innego. On praktycznie od początku sezonu wszystkich zadziwia, skacze jak natchniony, jakby postawił wszystko na jedną kartę, bawi się tymi skokami.
No właśnie. Ten luz chyba starał się przystopować trener Doleżal. Na 99 % to zrobił w piątek wieczorem. Andrzej skacze jak natchniony, a lądowanie na wypłaszczeniu jest bardzo niebezpieczne dla zawodnika.
Obstawiam, że dlatego Jędruś w sobotę oddał asekuracyjne skoki.

Obys nie musial pojsc do lekarza . Co do skokow? Na grzbietach tych odwaznych chopakow pojawily sie pasozyty. Sukces ma wielu ojcow

W sumie możemy być zadowoleni z tej loterii, jaką był dzisiejszy konkurs. Żyła wyżyłował II miejsce, a Murańka nieźle namieszał. Czwarte miejsce Klemensa jest bardzo miłą niespodzianką. Ten konkurs pokazał, że szczęście sprzyja najlepszym przy skoku Graneruda. Pecha do pogody mieli i Kubacki, i Stoch. Ale nie tylko oni dwaj z czołówki.

2 polubienia

Podziwiam determinacje organizatorów ktorzy bez gwaltownych ruchów,doprowadzili ten loteryjny konkurs do konca…
Ze tez zawsze na drodze musi nam stanąc jakis jednosezonowy mistrz…Byl Kobayashi,teraz Granerud…Roznice w punktacji wlasciwie juz teraz zamykają sprawe krysztalowej kuli.
Ale najbardziej sie ciesze z blysków Murańki.Tyle juz sie cudow w skokach dzialo…Moze wiec i on sie jakos ustabilizuje? :thinking:

1 polubienie