Nikt nic o Odrze?!

W farmy i galwanikę.

I nie słuchaj głupot.

2 polubienia

Czyli powstają w Bawarii farmy wiatrowe ? Czy co masz na myśli o tych głupotach ?

1 polubienie

W Bawarii jest od zajebania farm wiatrowych. Głupotą jest to, że ich tam, tych farm nie chcą. Skąd Ty to bierzesz?

3 polubienia

Może już nie aktualne info - nie wiem - nie było potwierdzone. Może przez kurwizję do mnie jakoś dotarło ? Kto wie …

1 polubienie

Różne bywają informacje, głupie też.

3 polubienia

Może PiSlandia usprawiedliwiała w ten sposób, że nie chcemy wiatraków XD Sam wiesz, że były z tym ograniczenia, ale jednym z kamieni milowych jest zniesienie tego złego prawa…

2 polubienia

Najpierw zrujnowana Puszcza Białowieska, teraz zrujnowany ekosystem Odry… Szkoda gadać…

3 polubienia

W zasadzie, to wiele więcej zrujnowali, np budżet… A zaczęli od stadniny koni.

3 polubienia

Co masz na myśli ? Że hodowla koni upadła czy jak ?

1 polubienie

Nie słyszałeś o Janowie Podlaskim? To sobie wyszukaj.

3 polubienia

Ale co dokładnie ? Bo sama nazwa miejscowości to za mało XD

Oglądam tenis teraz i nie w głowie mi głupoty.

Stadnina koni, Janów Podlaski.

3 polubienia

Masz pojęcie jakie są ograniczenia i blokady, by rząd odkupił wytworzony prąd od ludzi i firm mających farmy paneli fotowoltaicznych bo taki był ! ? cel ustawy. Na zachętę taniego prądu w Polsce UE wyłożyła masę milionów €, z czego ten rząd przejął około 70 % na swe potrzeby partii zamiast je ulokować w OZE. Ludzie i firmy produkują prąd a rząd w Polsce go nie odkupuje bo mamy go hm za dużo. Skoro są podwyższki prądu to jest odwrotnie - prądu jest za mało. Teraz specjaliści profesorowie inżynierzy z PiS usprawiedliwili nieudolność rządu. Rząd niby chce ale! to opozycja zniszczyła energetykę :rofl:, linie przesyłu prądu nie były modernizowane czy naprawiane, niby nie wytrzymają takiego nadmiaru prądu. Ludzie, firmy zostali na lodzie z kredytami za wiatraki czy np panele foto, bo unijna dotacja była do 80 %, reszta to wkład własny. Podobnie było z peletem, wierzbą energetyczną czy np nowym naukowo wyprodukowanym gatunkiem drzewa w Polsce - od nasionka w ziemi, za minimum 5 lat jest żyjące drzewo około 5 - 7 m wysokości do wycięcia i przerobu /. Zachód jest mocno zainteresowany, a nasz rząd nie ! bo mamy własne lasy :rofl: 30% już z powierzchni jest wycięte a Szyszka dostał osobisty pomnik od partii za odkrycie Kornika drukarza :rofl:. Nazwa gatunku drzewa mi wyleciała z głowy - było coś jakoś drzewo tlenowe Paulownia

1 polubienie

@birbant swiat pustynnieje
Ale jak masz wyłączysz TV, poszukasz w necie to ten deszcz pada tylko nie tam gdzie powinien :roll_eyes:

3 polubienia

U mnie miał padać od 14 dni, nawet było pochmurnie i nie padało. Deszczu tyle co z kropidła w kościele. Rolnicy i ludzie i część rządu u Rydzyka zamówili kilka mszy o deszcz bo susza jest w ogródkach i na polach za nie małe pieniądze, to kościelny obleciał rzędy ławek z powiększoną tacą na datki i nic - deszczu nie ma. Widać dali za mało albo chęci nie te. Na FB był ! urywek z tej mszy

1 polubienie

Poczytałeś o drzewie tlenowym paulownia ?, Łatwo znaleść - mała część mądrości i wiedzy sprawdzonej w faktach bez polubień

1 polubienie

Nie wiem gdzie a mógłbyś skrócić ?

1 polubienie

Drzewo tlenowe paulownia można wygóglować

1 polubienie

Można ale coś zbyt dużo różnorodnych materiałów mi wyskakuje … :confused:

1 polubienie

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://oxytree.pl/wlasciwosci-drzew-oxytree/&ved=2ahUKEwjFg5Xb6c75AhVsi8MKHQ0MDm8QFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw22vxmpeBiHm346QC7_eMDB

U mnie się otwiera bez problemu

1 polubienie