No i mamy kolejną "specjalną operację wojskową"

No niech Ci będzie.Nawet pasuje i nawet się zaśmiałem…
Ale niech to pozostanie żartem.

nowa jakosc pokoju na swiecie = wyswobodzanie przez napadanie :pensive_face:

2 polubienia

To kopia russkiego wyzwalania innych narodów…

1 polubienie

Nie tylko generała.
W Poznaniu ruskie w przebraniu polskich żołnierzy strzelali do demonstrujących robotników - czerwiec 1956. Polskich generałów, którzy odmówili strzelania do Polaków zdegradowano i wsadzono do więzień.
W 1968 kilkanaście tysięcy ludzi zmuszono do emigracji, wielu represjonowano na miejscu. W 2 lata później niesławny grudzień 70. Tym razem polskie wojsko strzelało w tłum seriami na na stacji kolejowej w Gdyni Chyloni.
Czerwiec 1976 - ścieżki zdrowia w warszawskim Ursusie i Radomiu.
Żeby nie stan wojenny, gdzie zabito kilkunastu górników w Polsce mogliśmy mieć masakrę. A opluwany przez PiS i pozostałą prawicę Wałęsa oraz Okrągły Stół spowodowały, że takiej masakry Polska uniknęła po raz drugi.
Skala tych zbrodni mniejsza niż w Iranie dziś, ale zbrodnie są zbrodniami niezależnie od skali.

A tak w ogóle, to Amerykanie mają jakieś dziwne szczęście, bo tam gdzie interweniują przeważnie trafiają na ropę.

4 polubienia

Oczywiście wiesz, że nie zgadzam tutaj z pewnym faktem, ponieważ podpisując lojalkę, uprawiając ekonomię na boku, tj. za skarżypytcwto, korzystanie z dobrodziejstw domowych, tele i inne tam sprawy pewnie, doprowadza się do zatrzymań, do prześladowań, i kto wie jeszcze do czego, pośrednio do ZŁA wobec tych ludzi.

Oczywiście doprowadzenie człowieka na skrajność, to dużo mu może być usprawiedliwione, nie jesteśmy zdolni do akceptowania wszelakich tortur jako normalny człowiek, więc da się zrozumieć dużo spraw.

Myślisz, że wielu, którzy podpisali jakieś tam układy, byli doprowadzeni do skrajności…, któż się przyzna do tego jak było na prawdę.

Co ja co, ale teraz naprawde można napisać:

TO NIE NASZA WOJNA!

2 polubienia

Nie możemy tak powiedzieć. To nasz sojusznik zaatakował inne państwo.

2 polubienia

To był sarkazm kolegi @Bingola do tego co twierdzi prawica na temat wojny w Ukrainie. Tak to odebrałem.
Poza tym NATO jest paktem obronnym.
Ale masz rację, że ta nowa wojna Trumpa uderzy w innych. Czyli i w Polskę. Zatoka Ormuz już zablokowana. A tamtędy transportuje się ponad 30% ropy. Od kilku dni ceny paliw w Niemczech i Holandii oraz Belgii poszybowały.

3 polubienia

Najgorsze wojny to te, w których przywódcy obu stron mają podobne postrzeganie świata oparte na fobiach, lękach, nienawiści dla tego czego nie rozumieją..

6 polubień

To moze najlrpiej by ci dwaj panowie stanęli naprzeciwko siebie “na ubitej ziemi” a innym.dali spokoj?

4 polubienia

Taka grafika Damięckiej…

4 polubienia

Mimo wszystko mam nadzieję że uda im się zmienić rządy w Iranie

Bo co najmniej osłabią Persów na Bliskim Wschodzie

1 polubienie

O zbrodniarzu Benjaminie Netanjahu

1 polubienie

Trump jest posuwany przez premiera Izraela

1 polubienie
3 polubienia

Czyli będzie kolejna Święta Wojna. Moze nawet Krucjata?

2 polubienia

Gdzieś w dziewięćdziesiątych latach ubiegłego wieku, czytałem o przepowiedniach na nowe tysiąclecie, było tam coś o wojnach religijnych. Naprawdę kiedyś myślałem, że ludzkość mądrzeje… :neutral_face:

3 polubienia

Podobno Iran przeprosił za atak na państwa zatoki perskiej

Trump stwierdził że to z powodu odpowiedzi na działania Stany Zjednoczone i Izraela

Oryginał:

3 polubienia

To raczej wojna o dominację dolara:

2 polubienia