Pomoże, pomoże. We Francji autobusem czy ciężarówką, żaden kierowca nie ruszy, jak nie dmuchnie. Po każdym wyłączeniu silnika.
Warto czerpać z zachodu. W Polsce dopiero od kilku dni trzeba zwolnić widząc pieszego dochodzącego do pasów a nie takiego będącego przy krawędzi.
no to jest problem. Powinno się karać sprawców wypadków, ale nie czepiać się takich osób z 0,2 i podobnych. Każdy wypadek po alko z winą osoby powinien być surowy.
O kurła. To ja bym kierowcą być nie mógł.
niee to już weszło. mam z 30 filmików które pokazuja jak to niebezpieczne jest.;
I pieszych się uczy. Nie właź pod kola bo cię rozjebie…
Jesteśmy w ogonie Europy pod względem ilości wypadków na przejściach.
Wiocha i chamstwo na ulicach.
u nas tylko pijaki mają alkobloka. do auta wsiadam po piwie. Na miejsce pasażera.
@birbant tu musisz brac poprawkę na wiatr
To co do dostajemy do cywilnego uzytku?
Pijany zawsze przeżyje nawet ciężki wypadek.
Trzeźwy ginie na miejscu.
To fakt. Ale piję nie jadę.
W Polsce to i trzeźwi wyprzedzają na podwójnej, na trzeciego i nie mając dostatecznej widoczności.
mimo koni pod maską trzeba mieć rozsądek.
Taa ciekawe, przejedziesz autem i drukarka już mandat drukuje bo poniedziałek
Miałem trzy auta z koniami. Najmniejszej ryski.
W Polsce też uczą. Już w przedszkolu o tym się mówi (nie wiem jak, nie jestem przedszkolanką, ale widziałam rys dzieci w przedszkolu). Pierwsze klasy we wrześniu mają zajęcia z policjantem, dostają odblaski, uczą się praktycznie właściwych zachowań na ulicach, z wychowawcą poznają bezpieczną drogę na swoje osiedle, na przystanek, czy nawet do własnego domu - jeśli to blisko.
Nie do konca
Ale alkohol oglupia