Ogłaszam przetarg na najfajniejszy awatar ;)

Mego absolutnie nie zgłaszam. To badziew!! :grin:

1 polubienie

Nie sposób przyznać Ci racji , według doniesień prasowych , to koc termiczny :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Masz racje :wink:

I tak bezgranicznie wierzysz we wszystko co w mediach prawią? :stuck_out_tongue_winking_eye:
Poza tym wierz mi, prawdy nie chciałabyś poznać. :wink:

1 polubienie

I tu Ciebie zaskoczę @czarny_rycerz
Chciałabym :grin:

1 polubienie

Skoro sama tego chcesz to proszę. Początki tej historii sięgają miej więcej 970 roku naszej ery, gdzieś w Chinach. Potem były epizody z Mongołami i Czyngis-chanem, następnie jakieś incydenty w Konstantynopolu. Po roku 1600 historia owa działa się również na terenach Polski. Działo się również sporo XIX wieku również podczas wojen napoleońskich. Potem nastał wiek XX, zwłaszcza jego druga połowa - to już naprawdę dynamiczny rozwój tejże historii. I tak dalej, i tak dalej. Nie zanudzając się dalszymi szczegółami … tak kuźwa, to był jakiś cholerny koc termiczny!!! Zadowolona? :confounded:
PS. A poza tym nie wierz we wszystko co Ci ktoś wypisuje w internetach, bo prawda może być zupełnie inna. :sunglasses:

1 polubienie

Zapedziłeś się z historią koca, pierwsze wzmianki o nim sięgają roku 1954 ? , ale fajnie się czytało :stuck_out_tongue_winking_eye:
p.s. Ja człowiekiem małej wiary jestem.

1 polubienie

Jeżeli naprawdę wierzysz, że to był jakiś kocyk flanelowy, to geneza do tej historii faktycznie ma korzenie w latach, jak podałem wyżej.

1 polubienie

I ja mam dla Ciebie odrobinkę historii :wink:
Prawie 20 lat mieszkałam w mieście , które ma taki herb

To jastrząb - znak rycerza , który zszedł na złą drogę i stał się rabusiem , nazwali bo czarnym rycerzem.
A moje rodzinne miasto to
Jastrzębie :wink:
No , i to by było na tyle , czas odlecieć :relaxed:

1 polubienie

Racja. Lepiej odlecieć niż spadać. :wink:
PS. Dzięki za tą lekcję historii.

1 polubienie

@anon75849589 To jest ten nowy herb Jastrzębia Zdrój zaprojektowany przez Szymona Kobylińskiego. Stary pochodzi z XVI wieku i też przedstawia tego ptaka.
A ów srogi rycerz, co tępił rabusiów i chronił szlaki kupieckie, nazywał się…, Ruchenstein i nazywano go jastrzębiem.
Przepraszam, ale musiałem, no musiałem… :blush:

1 polubienie

Mój pajączek? :heart_eyes:
Btw po łacinie nazywa się poecilotheria metallica

1 polubienie

To ja zgłaszam siebie (gdyby mi się nie podobał taki avek, to bym go nie miała :joy:), @anon80021811 -ten kotek jest przepiękny, zawsze mi się podobał, @Wabbit -lubię Bugsa i tak mi się fajnie wkomponowuje ten kłólik w kształt avatara, @Bocca-Lupo -też fajnie wkomponowany i taki z charakterem :blush:, no i @Bingola -ten miś po prostu mu pasuje i tyle.

4 polubienia

Twój też jest świetny i pasuje do Ciebie idealnie :smiley:

1 polubienie

I słusznie @birbant ,wiedzy nigdy dość , ja pójdę na skróty :grin:

1 polubienie

Coś tam wiem na temat historii Śląska. Jest bardzo interesująca.
Ale tu o awatarach jest temat i tematyce awatarskiej wymiękam.

1 polubienie

Już milczę.

1 polubienie

@vera223 nieskromnie powtórzę , że avek @Bocca-Lupo jest efektem moich poszukiwań :grin::grin:

1 polubienie

@vera223 , Tobie bym taki podarowała

A ten dla @anon80021811

2 polubienia