Mego absolutnie nie zgłaszam. To badziew!!
Nie sposób przyznać Ci racji , według doniesień prasowych , to koc termiczny
Masz racje
I tak bezgranicznie wierzysz we wszystko co w mediach prawią?
Poza tym wierz mi, prawdy nie chciałabyś poznać.
I tu Ciebie zaskoczę @czarny_rycerz
Chciałabym
Skoro sama tego chcesz to proszę. Początki tej historii sięgają miej więcej 970 roku naszej ery, gdzieś w Chinach. Potem były epizody z Mongołami i Czyngis-chanem, następnie jakieś incydenty w Konstantynopolu. Po roku 1600 historia owa działa się również na terenach Polski. Działo się również sporo XIX wieku również podczas wojen napoleońskich. Potem nastał wiek XX, zwłaszcza jego druga połowa - to już naprawdę dynamiczny rozwój tejże historii. I tak dalej, i tak dalej. Nie zanudzając się dalszymi szczegółami … tak kuźwa, to był jakiś cholerny koc termiczny!!! Zadowolona?
PS. A poza tym nie wierz we wszystko co Ci ktoś wypisuje w internetach, bo prawda może być zupełnie inna.
Zapedziłeś się z historią koca, pierwsze wzmianki o nim sięgają roku 1954 ? , ale fajnie się czytało
p.s. Ja człowiekiem małej wiary jestem.
Jeżeli naprawdę wierzysz, że to był jakiś kocyk flanelowy, to geneza do tej historii faktycznie ma korzenie w latach, jak podałem wyżej.
I ja mam dla Ciebie odrobinkę historii
Prawie 20 lat mieszkałam w mieście , które ma taki herb
To jastrząb - znak rycerza , który zszedł na złą drogę i stał się rabusiem , nazwali bo czarnym rycerzem.
A moje rodzinne miasto to
Jastrzębie

No , i to by było na tyle , czas odlecieć

Racja. Lepiej odlecieć niż spadać.
PS. Dzięki za tą lekcję historii.
@anon75849589 To jest ten nowy herb Jastrzębia Zdrój zaprojektowany przez Szymona Kobylińskiego. Stary pochodzi z XVI wieku i też przedstawia tego ptaka.
A ów srogi rycerz, co tępił rabusiów i chronił szlaki kupieckie, nazywał się…, Ruchenstein i nazywano go jastrzębiem.
Przepraszam, ale musiałem, no musiałem…
Mój pajączek?
Btw po łacinie nazywa się poecilotheria metallica
To ja zgłaszam siebie (gdyby mi się nie podobał taki avek, to bym go nie miała ), @anon80021811 -ten kotek jest przepiękny, zawsze mi się podobał, @Wabbit -lubię Bugsa i tak mi się fajnie wkomponowuje ten kłólik w kształt avatara, @Bocca-Lupo -też fajnie wkomponowany i taki z charakterem
, no i @Bingola -ten miś po prostu mu pasuje i tyle.
Twój też jest świetny i pasuje do Ciebie idealnie
Coś tam wiem na temat historii Śląska. Jest bardzo interesująca.
Ale tu o awatarach jest temat i tematyce awatarskiej wymiękam.
Już milczę.
@vera223 nieskromnie powtórzę , że avek @Bocca-Lupo jest efektem moich poszukiwań
A ten dla @anon80021811