Oby Ukraina była dla ruskich drugim Afganistanem. Cmentarzem.
Jestem pełen podziwu dla żołnierzy ukraińskich oraz zwykłych ludzi zgłaszających się do obrony. Każdy dom, zaułek, uliczka będzie twierdzą. Zabraknie karabinów to będą koktajle.
To jest to co mnie wzrusza.
Nie mam najlepszego zdania o Polakach,tak w ogóle ale są chwile które dają do myślenia.Jak np. to ze w obecnej sytuacji nikt nie wyskakuje z Wołyniem.
I dlatego uważam ze postep cywilizacyjny polega nie tylko na gospodarce.
Gdyby tak mogło to trwać i TRWAĆ…
Jeśli mamy ciągnąć przez cały czas “gila historii”, to powinniśmy nienawidzić każdego Szweda, bo potop szwedzki zorganizował dla nas Polaków największą w historii rzeź …
Pozbądźmy się uprzedzeń. Tu trzeba działać i myśleć rozsądnie.
A z tym to nawet"zabawna" rzecz bo nienawiść patologicznego nacjonalisty tak daleko nie sięga…
W sytuacji miedzynarodowej liczy sie tu i teraz.
Tylko de.ile jak rosjanie i Serbowie będą sobie wiecznie w doopę włazić ze wzgledu na religię.I w taki oto sposób nawet można machnąć ręką na Srebrenicę,prawda?Bo"przyjazni bratnich narodów" nic nie jest w stanie skłócić
Mam nadzieję, że to powszechna taktyka. Mamy dowód na to, że obowiązkowość nie popłaca, bo postępowanie inne niż obowiązkowe może uratować życie. Błagam, niech to będzie prawda
Widziałem. Mają problem z paliwem i logistyką. Wiele porzuconych pojazdów ruskich.
Są też filmy z pojmanymi ruskimi którzy twierdzą że nie mieli pojęcia że zostaną przerzuceni na Ukrainę. Myśleli że jadą na ćwiczenia.
Są też niestety na Reddit zdjęcia/filmy z trupami. Trzeba mieć apke i oczywiście 18 lat by obejrzeć.
Podobno Rosji ma pomóc duza grupa żołnierzy czeczeńskich
No i niech mi ktoś powie, że idąc na wroga musisz zginąć. Wystarczy tylko mieć właściwe priorytety. Deviil, myślę, że może się nazwać nowym przywódcą ludzkości.
Przy(wódce) wszyscy pokochają