Oczywiście zawaliłam Szczodrego, w województwie się kopnęłam o ok. kilkanaście (chyba) dobrych km. - choć kierunek miałam dobry , Kasjopeja pomyliła mi się z Andromedą, przewodniczącego jakobinów o dziwo znałam , a dostęp do morza ustrzeliłam.
No i na koniec koleżanko @Bocca-Lupo, Świdra, to i ja na końcu świata poznam !
Czyli wyszło mi całe 7/10 !
Ja na Niego mówiłam profesorek
Widzę, że wszystkich ksywa Szczodry zmyliła. Ale on miał bardziej znaną ksywkę, czyli Bolesław Śmiały. To ten sam. No i jakiego biskupa kazał skrócić o głowę, no jakiego?
Rzekomo na Skałce, co już Kadłubek wymyślił. A sam król po tym, wiać na Węgry musiał. I tam go otruli.
A o świętem Stanisławie Szczepańskiem w szkole nie uczyli? Aaa…
Haha ! Tu jeszcze młodziak był, ale skojarzenie miałaś w deseczkę
Później trochę się zmienił, ale nie powiedziałabym żeby na gorsze…
No i gdzie te lekcje? No gdzie, ja siem pytam
A kto ma być tem nauczycielem?
Ja tam wcale nie dziwuję się, że Świder w pamięci pań utkwił. Ale zawodnikiem, faktycznie ,dobrem był.
OK!, dzięki za oferowaną pomoc, ale to byłaby wiedza birbancika, a nie moja
to wiem, ale na niebie nikt nie napiisał, czyją żoną, albo królową była Przekomarzam się z Tobą, bo narobiłam się, ale wcześniej skończyłam i mam dobry humor Teraz żaden test mi nie straszny
A można! Nawet nie wiesz, jaka jestem zdolna
Ja swoją przyswajałem o innych.
Czy żyła Kasjopeja na tej ziemi, to nie wiadomo, bo to jest mit? Ale gwiazdozbiorek mitem już nie jest.
Wspomniałeś że się dzięcioły zlecą.
A tu jeden odleciał akurat.
Któren to, któren?
9/10 a glupi bład jakby z przyzwyczajenia,dotyczyl biskupa…Reszta bardzo prosta ale…Mialem problem z Helen Mirren…Wybieralem z 2 filmow i okazalo sie ze trafnie bo tego wlasciwego nie widzialem…
Kasjopeja tez trafiona z dwóch-jak dzwoni a nie ma pewnosci to jest problem
Z kim krol mial problem??? Nie powiem, zeby nie podpowiadac…
Helen zestrzelilam…
plame dalam z Helen Mirren
choc aktorke lubie
Swiderskiego to bylo tak na wyczucie - dawno w pytaniach o sport tej dziedziny nie bylo
Kasjopeja dala mi w kosc - nie skojarzylam przed kliknieciem
8/10