Jery tak wyglądają: (sorry, lepsze gdzieś mam, ale nie mogłem znaleźć w swoich fotkach)
A to, wtedy, nie wiem. Słabo znam się na ptakach.
Kolega @Devil coś ostatnio na tęczowo zapodaje, to powinien się znać…
Taki wiekszy wrobel?
Nie przejmuj się, tez się dziś z nim pomyliłem. Na visus wydawał mi się drozdem śpiewakiem, (Zdjęcie zrobione z ok. pół kilometra - no prawie), ale na zdjęciu coś mnie się nie spodobał. Dopiero po analizie doszedłem, że to jednak nie drozd śpiewak a droździk …
Tak więc tak to wygląda i teraz można teoretycznie iść spokojnie spać, ale kto by o tej porze spać chodził …
O żesz!
To oprócz drozdów są jeszcze droździki?
Tak jak są torty i są torciki?
Jak Wikipedia podaje: W latach 2004–2012 liczebność droździka na terenie kraju szacowano na zaledwie 50–150 par lęgowych), te same wartości podano dla lat 2013–2018.
Tak wiec widzę, że z tym droździkiem to jednak miałem trochę szczęścia … Mało go coś …
Cos mi tam dzwoniło, bo podobne zimą, dozywialy się podskubujac kocią karme wylozona dla wedrownych. Wtedy udalo mi sie ustalic, ze to drozdy są.
Podobne to są właśnie drozdy których są miliony … Droździków jak wspomniałem jest np w takiej Polsce podobno 50-150 par … No, ale w tam u Was w Espanii to może ich sporo jest. Trzeba by zajrzeć do espańskiej wiki …
Ostatnio drobnych ptakow ptakow coraz mniej.
Jednostek odległości oraz ten,
wygrałem go, ale to był…sen…
Juz sprawdzilam, ale nie w wiki, Turdus iliacus wystepuje glownie w Andaluzji i jest gatunkiem pod ścisłą ochrona.
Dokladniej najwiecej jest ich w parku narodowym Sierra de Baza, to jest w prowincji Granada
No już odpoczywamy W ogóle to dobrze, że jesteście, bo jakoś trudno się pogodzić z tymi okrucieństwami tej wojny w kraju obok.
To tak trochę jak gwoździe i gwoździki, ale kary i karki to już zupełnie co innego
Że o wiosnę chodzi?
Już się z nią wyściskałem…I uczciłem spacerami z córką