Nie jestem…, ot co…
Zgadza się.
Skoro piszesz, że nie jesteś, to znaczy, że… piszesz
Zalezy jaki artykul w wiki.
Jesli jest podparty odwolaniami do zrodel to mozna zaryzykowac i uwierzyc.
Wikipedię poprawię, w końcu jestem redaktorem z pełnymi uprawnieniami. I tez często koryguję.
Oo Ty niedobra…!
A stan kujonizmu w tem quizie, to od 7 w wzwyż…
Nieprawda. Jestem dobra! I mam złote serduszko!
A kto twierdzi, że jesteś niedobra i nie masz złotego serduszka? Mordę takiemu obiję. Ale kujonem też jesteś…
Nawet nie o tango mi chodziło.Zle do tego podszedlem bo slowa latino,nie uzywam w odniesieniu do krajów portugalskojęzycznych…
Latynosi to nie tylko hiszpansko czy porugalskojezyczni. Tam byly tez kolonie francuskie, obecnie czesto zwane terytoriami zamorskimi, funkcjonuja rozne odmiany jezykow kreolskich - lokalnych mieszanek wszystkiego co sie tam zderzalo przez stulecia - oprocz angielskiego i oczywiscie jezykow, ktorymi sie poslugiwano w okresie prekolumbijskim to jeszcze nalecialosci afrykanskie, azjatyckie.
To jest poltora kontynentu i to sporych rozmiarow?
@Bingola pewnie bedzie wiedzial ile takich rozmiaru Europy daloby sie tam upchac? Bo mi sie nie chce szukac.
Większość informacji, myślę, jest prawidłowa. Ale trafiają się kwiatki. Przynajmniej historyczne.
Ze cztery co najmniej!
8/10
Prezydent i taniec …
Byś dał innego prezydenta i inne tańce, to pewnie miałbym komplet …
Nie tylko
Poczytaj hagiografie politykow
Popelnilem blad w podejsciu,ulegajac pewnemu schematowi.Kiedy mowisz “muzyka latynoska”,masz na mysli Kube i kraje z jezykiem hiszpanskim az po Meksyk.
Natomiast nigdy Brazylie z ich samba czy bossanova.I nawet jazz tu wiele ne zmienia…
Osiem!
6 / 10
Byłem tak blisko aby Joasi dorównać ale niestety, utonąłem w Dunaju.
9/10.
8/10