Quiz copiatkowy

Nie jestem…, ot co… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Zgadza się.

1 polubienie

Skoro piszesz, że nie jesteś, to znaczy, że… piszesz :wink:

1 polubienie

Zalezy jaki artykul w wiki.
Jesli jest podparty odwolaniami do zrodel to mozna zaryzykowac i uwierzyc.

1 polubienie

Wikipedię poprawię, w końcu jestem redaktorem z pełnymi uprawnieniami. I tez często koryguję.

4 polubienia

Oo Ty niedobra…!

A stan kujonizmu w tem quizie, to od 7 w wzwyż… :grinning:

2 polubienia

Nieprawda. Jestem dobra! I mam złote serduszko! :stuck_out_tongue_winking_eye: :joy:

3 polubienia

A kto twierdzi, że jesteś niedobra i nie masz złotego serduszka? Mordę takiemu obiję. Ale kujonem też jesteś… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Nawet nie o tango mi chodziło.Zle do tego podszedlem bo slowa latino,nie uzywam w odniesieniu do krajów portugalskojęzycznych…

Latynosi to nie tylko hiszpansko czy porugalskojezyczni. Tam byly tez kolonie francuskie, obecnie czesto zwane terytoriami zamorskimi, funkcjonuja rozne odmiany jezykow kreolskich - lokalnych mieszanek wszystkiego co sie tam zderzalo przez stulecia - oprocz angielskiego i oczywiscie jezykow, ktorymi sie poslugiwano w okresie prekolumbijskim to jeszcze nalecialosci afrykanskie, azjatyckie.
To jest poltora kontynentu i to sporych rozmiarow?
@Bingola pewnie bedzie wiedzial ile takich rozmiaru Europy daloby sie tam upchac? Bo mi sie nie chce szukac.

1 polubienie

Większość informacji, myślę, jest prawidłowa. Ale trafiają się kwiatki. Przynajmniej historyczne.

2 polubienia

Ze cztery co najmniej!

8/10

Prezydent i taniec …

Byś dał innego prezydenta i inne tańce, to pewnie miałbym komplet … :sunglasses:

3 polubienia

obraz

2 polubienia

Nie tylko
Poczytaj hagiografie politykow :joy::joy::joy:

Popelnilem blad w podejsciu,ulegajac pewnemu schematowi.Kiedy mowisz “muzyka latynoska”,masz na mysli Kube i kraje z jezykiem hiszpanskim az po Meksyk.
Natomiast nigdy Brazylie z ich samba czy bossanova.I nawet jazz tu wiele ne zmienia…

4 polubienia

Osiem!

5 polubień

6 / 10

4 polubienia

Byłem tak blisko aby Joasi dorównać ale niestety, utonąłem w Dunaju. image
9/10.

7 polubień

8/10

3 polubienia