Najlatwiejsza dla mnie byla ta Hypatia!!!
Wspaniala kobieta, odwazna i piekna
Dla mnie jest symbolem i prekursorem nauki ktora do dzis traktowana jest po macoszemu: to jest filozoficznego podejscia do astronomii
Nie tak zle…10/15 a zle Hypatia,Ida Zeikman,łątki,syn Zeusa oraz…zespol koncertujacy jak opetany…
Coz…Nie lubie tej grupy i wyszlo na to ze mnie to chyba nie interesuje
6/15 w szachy nie gram,ale skoczka dobrze umiejscowiłam
ja ich w ogole nie kojarze.
przynajmniej nazwy
To takie heavy aluminium lub raczej hard rock w typowym dla lat 80-tych wydaniu.Plyta High And Dry byla fajna ale potem zaczeli produkowac “rockowe ballady” i inne banaly z ktorych wyroznilbym"Love Bites".Fajny hit na lato I na imprezy…
Muza przewidywalna do bolu ale…Musza chlopaki byc ok. skoro tak ustawili granie ze pracuje z nimi jednoreki perkusista! I to sie dla nich liczylo bardziej niz roszady w skladzie na przyklad.
no to poszukam ludkow w necie, moze faktycznie gdzies cos slyszalam, jak nadawalo sie na imprezy.
Love bites bylo przebojem i to sporym.
wlasnie odsluchuje - nie kojarze, takich w tym stylu to na peczki bylo. ale faktycznie tak na imprezowe dozynki sie nadaje.
Już widzę, że będzie grubo
Jeszcze nie weszłam i już się boję wejść, skoro całe kujońskie towarzystwo bez kompletu
Ale dobra, włażę, najwyżej się nie pochwalę
Bo oprócz nas dwoje, to same tu kujony są.
W drzewo puka…
Kasze to sie u mnie w domu kupowalo dla ptakow. I dla mamy na krupnik. Bo ja krupnik i jarzynowe w tym minestrone omijam duzym lukiem.
Krupnik to jest takie coś, co po ugotowaniu od razu należy wylać.
Jak dla mnie, to rosół można od razu wylać
Pies sie tym nie otruje
Tylko ziemniakow nie strawi.
Nie mędrkuj!
Rosol to w kubeczku do wypicia, albo podstawa do pozywniejszej zupy.
Dobry krupnik nie jest zły!!!
Dla mnie należy spuścić w klopie KAWIOR!!!
Dobry krupnik, to wylany krupnik.