Roznice w przypadku ledwie 42 letniej Marii,byly olbrzymie Poza tym rzadzila w Anglii 5 lat…To bardzo malo…
Co do krajow Ameryki tez nie do konca sie zgodze bo bardzo je"rozrzucilem".Jedynie Meksyk jest blisko Belize…Poza tym…No jak mialbym pytac o wielkie plemie indiańskie i podawać odpowiedzi z poza Ameryki?
Niemniej wynik bardzo dobry!
To jest dla mnie zawsze zagadka…Jak mozna nie wiedziec i tak dobrze trafiać…Mnie sie to nigdy nie udaje…To chyba raczej oznacza ze gdzies tam drzemie jakas wiedza nie do końca uświadomiona
Można, można. Powiem więcej.
Czasem strzelam, mam chwilę zawahania, i mówię sobie: pomysł efka, może strzał chybiony?.
Zmieniam odpowiedź, potem sprawdzam gdzie popełniłam błąd i trach 1 skojarzenie było dobre.
No ale mam nadzieje ze sprawdzasz PO zabawie
No wlasnie!Jesli juz mowa o skojarzeniu to trzeba cos wiedziec bo inaczej nie byloby z czym kojarzyć.
Mowisz"pomyśl"…Gdybys nic nie kumała,nie byłoby nad czym myśleć…No gdzies,cos,pod skórą musi wysyłac sygnał!
Sygnał często wysyła autor pytania.
Dam Ci pierwszy przykład z brzegu.
Nie pamiętam gdzie się urodziła I.Szewińska, gdybyś zasugerował jeden kraj, musiałabym strzelać wybierając z 4 możliwości. Zadałeś je tak nie inaczej… więc ułatwiłeś zadanie i zawęziłeś do 2
No tu akurat sie zgodze.Ale…zawsze moze byc mozliwość odwrocenia czyjejś uwagi
Zagadki mają to do siebie, że często układane są tak, żeby zapędzić nas w kozi róg. Im więcej myślimy, tym bardziej oddalamy się od dobrej odpowiedzi.
Są takie, które dziecko w wieku szkolnym rozwiąże w kilka minut, a rodzic ślęczy przy tym 3 dni
Jeśli pozwolisz, dam przykład jednej.
Dziecko, ma ich trzy.
Mama, ma ich dwie.
Przyjaciel, ma ich 4.
Wiesz czego?
Wygląda na to ze to moze byc doslownie wszystko albo…samogłoski.
Brawo! Dokładnie o samogłoski chodziło
Obawiam sie jednak ze w nastepnej Twojej zagadce obrazkowej,nie będę mial czasu wystąpić
No chyba ze fuksem cos trafie przy parominutowym wejściu
Spokojnie. Niczego nowego nie planuję układać, ja się tym nie bawię, tak sobie pyknęłam parę.
Akard - Polokard - ta sama substancja czynna - różnice w stężeniu
9/10, jedyny błąd to aktorka.
(Wróciłem z urlopu i biorę się za odrabianie zaległości)
Jej prawdziwe imie i nazwisko…To o to pytanie chodzilo?
No,9 to podium Czyli wiecej niz ok.
Ja jestem na poziomie…czegos w rodzaju 2 ligi ale czasem zestawienia sa tak nieprawdopodobne ze to nawet wciąga.Pod warunkiem ze nic innego wokoło sie nie dzieje.
Mam to samo, bawię się kiedy mam natchnienie i nic innego ważnego do zrobienia.
Czyli dokladnie tak jak ja,w quizy.