B.Gajkowski i jego Muzyczna Machina…Tak to sie wczesniej nazywało.
To byl chyba rok 1979 ale moze nieco wcześniej…Byłem na kampingu myzycznym w Lubaniu Śląskim.Piekna ,czterodniowa impreza na zboczu góry a my pod namiotami…Od Prońko po Johna Portera,z kapitalnymi koncertami bluesowymi…
A miedzy nimi,zaplątal sie Gajkowski i jego kapela w bialych gangach i czerwonych kwiatkach w butonierkach
Obrzucali ich woreczkami z oranżadą ale oni dzielnie dotrwali do końca…
Kiedy po 5 dniach pobytu tamże,wracałem jakąś baną do domu,pamietam ze liczylismy godziny aby tylko zdążyc na"Ja,Klaudiusz"
Rób takie quizy nadal. Znakomicie pamięć mi odświeżąją.
To moj rekord.Zrobilem to rano w 40 minut.Niestety,im wiecej tym trudniej potem znalezc pytania by sie nie powtarzać…
No i ta nieuchwytna kwestia…To musi byc jako tako,dostepne dla kazdego…
Na latach 90, to ja padnę.
A może by tak, jakiś tytuł do wykonawcy, albo wyłapać charakterystyczne teksty. Np, “Józek, nie daruję ci tej nocy”, albo; “gdybym był młotkowym”… ?
No wlasnie uczynilem takie proby!
Owszem,to dosc atrakcyjna droga w quizie.Ale poki jestem autorem,nie ma tam miejsca na Bajm
No,moze zrobie wyjatek bo ta"biała"plyta byl znośna…
Podałem tylko, jako przykład.
Spokojnie,zartuje
Bajm zaserowal mi najgorszy koncert mojego zycia a tego nie wybaczam.Poza tym,zwyczajnie nie cierpie…
Byl temat o obciachu…No to sobie dopowiedz
1 bład - miejsce powstania Republiki
Ok. Polska muzyka, to nie tylko Bajm. Z bokowca podrzucam poradę na wypadek braku weny. Mnie też takowy brak się zdarza, Nawet zbyt często.
Ooo!!!
Brawo!
Tu koleżanka mnie zaskoczyła,nie ukrywam
Gratuluje choc podejrzewam ze temat generalnie po prostu leży,czyż nie?
Polska muzyka rockowa lat 80…to chyba oczywiste
Nie no…Sorry,od teraz juz bedzie oczywiste
11 dobrych, ale jedno ustrzeliłam - stopnie …
Te w Rio…Nie pamietasz tego?
Nie, chodziło mi o TSA i tytuł, wpisałam nie tak… nad Rio się zastanawiałam i głupio wpisałam.
Wydawlo mi sie o tyle latwe ze wokalista,przed samym poczatkiem,wykrzykuje tytul.
Utwor o ktorym mowa,byl wówczas w radiu jedynie w wersji koncertowej…
12/14 Dwa pytania były dla mnie małomuzyczne
Ktore?
Muszę zrobić go od nowa, bo Alzheimer mi przeszkodził.
Wyszło mi trzecie i skąd była Republika.