no już, no już…
Kurna, mecz Magdy Linnette opóźnia się dwie godziny z powodu ulewy, a Wy tu o jakichś nieistotnościach…
Od siedzenia z wiedźmami i braku baby mu źle …nie jemu jednemu. Praca w Wiedźmogradzie szkodzi na duszę…
U ← u lewa , u prawa → U
Nie przejmuj sie u mnie tez leje i burza, wiec z popoludniowego piwa z pieczonymi ziemniakami nici.
A prognoza na najblizszy tydzien taka, ze moj swiezo kupiony sztormiaczek bardzo sie przyda.
I pare swetrów tez…
Zarowno w Polsce jak Hiszpanii
O uprawie nie wspominaj bo zaraz zbiegna sie amatorzy upraw doniczkowych
Jako bonsai oczywiscie…
ul Ewa albo ule w A.
przy w kodeksie
Tysz prowda
Dziś czytałam, że śnieg spadł w Hiszpanii i temperatura to 1 stopień @okonek .
Zgadza sie. W Katalonii i ogólnie na północy dzis bylo bielusienko. W Pirenejach to sie zdarza, ale nad samym morzem?
U mnie od wczoraj grad na zmiane z ulewą i 10°.
Czyli pogoda w zimny styczen nie maj.
Ale ciągle susza - to sa pierwsze opady od prawie pol roku.
W Katalonii i Andaluzji krach w rolnictwie. A w wielu miejscowosciach racjonowanie wody.
My mamy odsalarnie wody morskiej, zdolna obsłużyć ponad milion ludzi, i wiele gospodarstw hodowlanych, dobra siec oczyszczalni co pozwala na wykorzystanie wody w uprawach. Ale to sa inwestycje, ktore podjeto ponad 20 lat temu i teraz procentuje. Ale nie wszystkie regiony tak myślały. Co ciekawe? Comunidad Valenciana nie lubi “ekologów”
Bez komentarza
Jak tam poniedziałeczek?
Chyba mu dokuczasz tym pytaniem. Ty sobie możesz piwko pić, iść na spacerek, obejrzeć coś, popisać lub poczytać, a Devil pewnie w pracy, otoczony gronem tłustych podstarzałych, plotkujących wielbicielek i marzy o tym, by przestały jazgotać.
Niektórzy ciężko mają na tym świecie.
Nie jest ważne jaką objętość ma wielbicielka, ważne żeby była. Tak myślę.
Pewnie masz rację. Nie znam się , bo nie mam wielbicielek
Może masz tylko są bardzo nieśmiałe i bardzo utajone.
Jak wielbicielka to moze jakas kawe z cytryna, zeby do fajrantu dotrzec poda?
Kawa to standard. Ja bym oczekiwała ciasteczek i to bardziej wykwintnych.
Gdzieś taką kawę polecano. Pewną kwaskowatość nawet bez cytryny ma kawa Jacobs (dlatego nie jest moją ulubioną kawą - lubię Vosebę niebieską).