Słabo dziś z pytaniami

Jejku… Co to nam się z kolegi porobi :thinking:

2 polubienia

A może to w te baby diabeł wstąpi. :grin:

2 polubienia

A skąd wiadomo, że już nie wstąpił? :wink:

2 polubienia

Hmm … W zasadzie to niewiele o nich wiadomo. Dużo mówią, jak twierdzi Devil. Ale on mało mówi więc dla niego w zasadzie każdy może być gadułą. :thinking:

2 polubienia

Nie.

1 polubienie

Taaa… I wszystko jasne. :smiley:

1 polubienie

Nie bawię się z wami

2 polubienia

Ale za to my się z Tobą bawimy. Aktualnie w chowanego!
:stuck_out_tongue_winking_eye: :smiley:

3 polubienia

Już my wiemy, czym najbardziej lubisz się bawić, jak masz rączki pod kołderką albo w kieszeni. :rofl:

3 polubienia

Opowieści różnej treści na sobotę:
1.Zawód bezrobotny. W Niemczech zmarł człowiek, który 46 lat żył na koszt państwa i był z tego dumny
Rozpoczął pracę jako malarz, porzucił ją w 1976 roku i od tego czasu żył z zasiłku dla bezrobotnych, nie pracował zatem 46 lat.
2. Lekarz tylko w co dziesiątej karetce i wydłużony czas na dojazd do pacjenta. Szokujące zmiany w przepisach
To wydaje się nieprawdopodobne, ale PiS naprawdę przepchnął właśnie poprawki, które sprawią że karetki później dojadą do potrzebujących. Mało tego – nowe przepisy sprawią, że w ambulansach będzie dwa razy mniej lekarzy niż do tej pory. Choć już dziś i tak są oni w załodze raptem co piątej karetki.

Co do zawodowych bezrobotnych?
To juz sprawa jak przyznawane sa zasilki.
I polityki socjalnej panstwa.
Natomiast karetki?
Tutaj po prostu usiłuje sie całą pomoc mobilna upchnac do jednego worka. W zasadzie karetka z lekarzem powinna jechac do najciezszych przypadkw i wypadków. I wygladac jak na amerykanskich filmach jak szpitalik na kółkach. Do Nieco lżejszy - tez z lekarzem i z zadaniem jak najszybszego dostarczenia do szpitala.
W pozostalych wystarczy ratownik medyczny i kierowca tez z przeszkoleniem - zadanie, ocenic sytuacje i albo udzielić pomocy na miejscu, albo szpital.
A w pozostalych? Bo sa chorzy, ktorzy moga byc w domu, ale niezbedne zabiegi wymagaja szpitala i specjalistycznego transportu? Tez lekarz niepotrzebny
A w ogole zlikwidowac pogotowie ratunkowe
Zainwestowac od razu w luksusowe karawany…

Macie mi coś do powiedzenia?

Wez kup sobie kefiru, bo jutro poniedzialek…

3 polubienia

Po co przypominasz?
Wyjdź.

2 polubienia

Poszłam na spacer i tylko się spociłam i zmęczyłam :angry:

1 polubienie

Mi tam ciagle tu zimno. Tubylcy rodacy w krotkim rękawku, a ja żakiet i spodnie :wink:
Ciagnie od ziemi, jeszcze sie nie wygrzala po zimie.

2 polubienia

Spacery są dla grubych. Ja tylko leże i chodzę po internetach i się nie pocę. Leż w domu. Bądź free

1 polubienie

Jeszcze tak do jutrzejszego poranka możesz poleżeć. Jeśli więc lubisz leżenie, to leż szybciej, żebyś się należał i miał co wspominać jutro w pracy :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Tak leżałam, że aż się zmieniłam w kulkę. I mózg mi siadł :angry: Teraz próbuję nadrobić, bo na zakupach płacę za 2 rzeczy a przychodzę z 1 :confused:

1 polubienie

Widocznie źle leżysz. Zmieniaj pozycję na kanapie i strony internetowe na telefonie. Do tego pij piwo.

1 polubienie