Słońce znów zbyt mocno przygrzało?
Ciepły deszczyk, którzy okreslili jako burzę popadał w Łodzi.
Ssijcie kabanosa
a ty zejdź ze słońca
Burza idzie.
Wczoraj piorum pięknie rozłupał w parku prawie stuletnią topolę.
Dobrze, że ludzi tam nie było.
A dzis tez zaczęło grzmieć i alerty rano przysłali.
tak, wiem, taka pogoda burzowa potrafi źle działać, gdy ktoś ma chlupanie w głowie
Albo reumatyzm w stawach kolanowych…
Źle się czujecie?
Dlaczego źle?
Cieplutko, nie pada w sam raz na spacerek…
Ksiądz wam internetu nie poświęcił?
Nic i nie mów. Dzis bylam w kosciele.
Inaczej by mnie chyba sąsiedzi zlinczowali. Msza za matkę.
Niestety czasem trzeba wykazac się tolerancja. Choc ta moja rodzinna parafia to jedna wielka rodzina, oczywiscie Radyja Maryja.
A proboszcz, kancelistka o niebanalnej urodzie kumkajacegoo stworzenia lądowo wodnego i podejscie sutannowych do parafian?
To gotowy scenariusz na Kler II. O tresci kazania wspominac nie będę. Bo takiej agitki politycznej dawno nie slyszalam, nawet w TV Repubika (w niedziele i to mszy za dusze zmarlych- trzy osoby laskawie wymieniono. Ot tak przy okazji.)
A pomnik papieża na schodach przed to chyba bardziej adorowany od oltarza.
Aż sie prosi powtórzyć za papieżem Klemensem VIII
Anegdota, którą znaleźć można w licznych źródłach, mniej lub bardziej wiarygodnych, wspomina, że Klemens VIII cierpiał pewnego razu z powodu wrzodu, który pojawił się w jego gardle. Uniemożliwiająca przełykanie narośl powoli szykowała papieża na spotkanie ze św. Piotrem. Przy będącym już w bardzo złym stanie ojcu świętym czuwali duchowni, którzy odmawiali Litanię do wszystkich świętych. W pewnym momencie usłyszeli cichutki, zachrypnięty głos Klemensa. „Piva di Polonia, piva di Warka” – miał wyszeptać papież. Skonsternowani towarzysze nie mieli pojęcia, czym jest owa „piva”, gdyż po włosku złocisty napój nazywa się „birra”. Pomyśleli więc, że konający biedaczek wzywa jakąś świętą z Polski, więc ochoczo powtórzyli: „Sancta Piva di Warka, ora pro eo!” (Święta Piwo, módl się za nim!)
Zwlaszcza, ze dziś dzień cieplutki, choc na burzę się zanosi…
Ale nudy
Widziałem już podobnego mema
Ssijcie gałę
Jesteście dziećmi z dworca zoo
Zapłacicie mi za to
Na dobry początek wystarczy?
Tak
Tak się nie da żyć!