I w tym problem. Zamiast inwestować mądrze, Unia pomaga Polsce być bardziej jak Niemcy czy Francja. To jest jak budowanie domu który w przyszości nie będzie wymagał nakładów itp., pod warunkiem że będzie tak duży jak dom bogatego sąsiada. A potem radź sobie z utrzymaniem go ze swojej skromnej pensyjki… ![]()
Czyli wycwaniała się od samego początku. Rozumiem. A ty mi powiedz: czy mały tygrys to tygrys, czy nie? ![]()
Ale najpiękniejsze w tym wszystkim jest to, że ja już w Unii nie mieszkam i nie musi mnie obchodzić, co ona sobie myśli… ![]()
Rozumiem Cię, że nie lubisz UE. Masz pełne prawo do tego. Ale jak się o czymś wypowiada, to należało by znać temat lepiej. Nawet o wrogu.
I to jest niczym nie uzasadniona bzdura tych, co nie stać ich na racjonalne argumenty.
A może uprościć temat, i całą tą Unię rzucić w kąt? Owszem, to by mogło być niekorzystne finansowo dla osób z twojej klasy społecznej, ale was nie jest wcale tak wielu… ![]()
A kto uważa, że racjonalne argumenty są najważniejsze? Tylko ci, którzy innych nie mają… ![]()
PiS coś z tym zrobi bo inaczej przegra wybory w 2023. Z izbą dyscyplinarną się udało częściowo. Z lex TVN też się uda bo Duda zawetuje.
Jakie wybory?
No tak. Jak przegrają to zrobią reasumpcję
Oby!
W tym miejscu chciałbym również podziękować naszemu żądowi za to, że się zdecydowanie przyczynia do tego, że cena euro wzrasta …
No, też bym się cieszyła! ![]()
Co z tego że droższe euro jak dziś w Polsce 1 euro jest warte jakieś 0,6 euro z 2015?
Ma razie sztucznie obnizaja przelicznik.
Ale takim pudrem grozacej duzej inflacji nie powstrzymasz.