Takie fotki

A gdzie tam @elsie!
Jeszcze się nie kładź!
Choć ja za chwilę idę się kąpać i spadam w pidżame :stuck_out_tongue:
Będę oglądać spod ciepłej kołderki :stuck_out_tongue:

2 polubienia

ja już jestem w łóżeczku,mam wrażenie,że prowadzę życie starszej wiekiem kobiety :joy:

3 polubienia

Juz wzielam sobie thriller zeby nie zasnac!

Tak, koleżanko. Te awantury zakończone powstaniem królestwa Nederlandów trwały z przerwami 80 lat i zakończyły się w 1648 pokojem westfalskim. W tem czasie niejaki Chmielnicki awanturował się w Najjaśniejszej Rzeczypospolitej. O 48 mnie chodzi.

Odbywały się też w tych okolicach niezłe draki, ale deczko wcześniej, bo w czasach starożytnego Rzymu. Kolonia była jednym z fortów granicznych cesarstwa. I tam Rzymianie nauczyli się chodzić w portkach, ponieważ niedalekie Olpe jest niemieckim biegunem zimna, a nieopodal jest Willingen, gdzie Małysz walił po 150 m. :grinning:

2 polubienia

Ale duchem młoda!
:smiley::grin::v::heart:
Co do łóżka to uwielbiam się szybko położyć.
Od zawsze :crazy_face::star_struck:
Z moim P. potrafimy iść do niego o 19 i sobie do północy różne fajne rzeczy robić.
Od popcornu, po ulubiony serial, po muzykę, przytulasy etc :stuck_out_tongue:

5 polubień

Te dwa pierwsze u mnie odpadają, ale te dwa następne, to jak najbardziej, tego, ten, panie… :innocent:

4 polubienia

Osz Ty
:grin::grin::grin::v:

2 polubienia

Pierwszy raz jesteś wystawiona? :slight_smile:

1 polubienie

No co? No co? Jak się lubi, to się robi. :kissing::grinning:

1 polubienie

To ktoś kto mieszka na stałe poza Polską, też głosuje? Dziwne

To nadal Polacy.

1 polubienie

I obywatelstwo zobowiazuje.

2 polubienia

Mam na myśli Polaka który nie ma w Polsce nic. W sumie jeżeli za granicą można głosować tylko na listy z jednego z okręgów w warszawie to mają uproszczony wybór i oddają głos tylko na partie…

1 polubienie

Jednak doczekalam! :joy:

Dokładnie.
Choć często mnie wkurza zaangażowanie ( na naszym forum) ludzi, którzy od 20 lat tu już nie mieszkają i szczekają tak głośno, aż mnie łeb boli .
Nie mniej jednak uważam, że nadal to nasi rodacy i spełniać obywatelski obowiązek mogą.

2 polubienia

Zobaczymy jak im to wyszło po 21 :wink:

Co do nerwów,masz calkowita racje.Cholery mozna czasem dostac…Ale tego sie nie da uniknąć…

1 polubienie

Nie twierdze,ze nie jestem Polakiem.
Urodzilem sie nim i umre polakiem.
Ale nie rajcuje mnie d3cydowanie o czyims zyciu.
Poza gran8cami Polski,zyje 20 miliomow osob,posiadajacych obywatelstwo polskie.
Co by bylo,gdyby wszyscy ruszyli do urn?
Przy 50% frekwencji,mieszkajafych w Polsce,to polonia wybrala by wam parlament.

1 polubienie

Ale co te 20 mln Polaków to w Polsce nie było od przynajmniej kilku lat czy są naprzyklad kilka razy w roku w Polsce?

Tylu na swiecie mieszka ludzi z obywatelstwem polskim,.
Znakomita wiekszosc laczy z Polska tylko paszport.
Dlatego pisze,ze nie placacy podatkow,nie mieszkajacy na stale w Polsce,nie powinien miec prawa wyborczego.