Ja też
Leo, ja też Pośrednik
Żółwik !
To moze jaka firme zalozymy)))
Jak wiadomo,posrednicy najlepiej zarabiaja)))
Twoim typem osobowości jest:
Pośrednik
INFP-T
Osobowość “Pośrednik”
Ludzie o osobowości Pośrednika są prawdziwymi idealistami: zawsze poszukują choć odrobiny dobra nawet u najgorszych z ludzi czy w najmniej korzystnych okolicznościach i starają się doprowadzić do poprawy. Choć można ich postrzegać jako osoby zdystansowane lub nawet nieśmiałe, Pośrednicy mają pasję i wewnętrzny ogień, który sprawia, że potrafią naprawdę zabłysnąć. Stanowią zaledwie 4% społeczeństwa, co niestety wiąże się z wysokim ryzykiem bycia niezrozumianym. Gdy jednak znajdą podobnie myślące osoby, z którymi mogą spędzać czas, poczucie harmonii płynące z tych relacji może być źródłem prawdziwej radości i inspiracji.
Pośrednicy kierują się własnymi zasadami w większym stopniu niż logiką, fascynacją czy praktycznością. Ich decyzje dotyczące przyszłości są podyktowane poczuciem honoru, pięknem, moralnością i cnotą – Pośrednicy kierują się czystością swoich zamierzeń, a nie nagrodami czy karami. Ludzie o osobowości Pośrednika są słusznie dumni z tych cech, lecz nie wszyscy rozumieją motywy ich uczuć, co może prowadzić do odosobnienia.
Nie każde złoto co się błyszczy; Nie każdy błądzi, kto wędruję; Nie każdą siłę starość zniszczy; Korzeni w głębi lód nie skuje.
J. R. R. TOLKIEN
Wiemy, czym jesteśmy, ale nie wiemy, co się z nami stanie
W najlepszym wypadku te cechy pomagają Pośrednikom w głębszym komunikowaniu się z innymi, z łatwością przychodzi im posługiwanie się metaforami i przypowieściami, podobnie jak rozumienie i tworzenie symboli, aby przekazywać swoje myśli. Siła tego intuicyjnego sposobu komunikowania się świetnie nadaje się do pracy twórczej, nic więc dziwnego, że wiele Pośredników to poeci, pisarze i aktorzy. Dla Pośredników ważne jest, aby zrozumieć samych siebie i własne miejsce w świecie, którego poszukują przez projekcję samych siebie w swoich utworach.
Pośrednicy mają talent do autoekspresji, ujawniając swoje piękno i tajemnice za pomocą metafor i fikcyjnych bohaterów.
Ich zdolności językowe nie ograniczają się do mowy ojczystej – mają oni duży talent do nauki drugiego (lub trzeciego!) języka. Dar komunikacji Pośredników również przekłada się na pragnienie harmonii i pomaga im w odnajdywaniu swojego przyszłego powołania.
Wysłuchuj każdego, mów do niewielu
W przeciwieństwie do bardziej towarzyskich typów osobowości Pośrednicy skupiają swoją uwagę jedynie na kilku osobach lub na jednej jedynej wartościowej sprawie, bo jeśli zbytnio się rozpraszają, tracą energię, stają się przygnębieni i obciążeni ponad siły całym złem tego świata, które usiłują naprawić. Taki widok nie jest miły dla ich znajomych, którzy łatwo przyzwyczajają się do ich uśmiechniętej twarzy.
Jeśli nie zachowają wystarczającej ostrożności, Pośrednicy mogą zagubić się w poszukiwaniu dobra i zaniedbać prozaiczne codziennie obowiązki. Często zagłębiają się w myślach, ciesząc się kontemplacją hipotez i filozofii bardziej niż jakikolwiek inny typ osobowości. Pozostawieni samym sobie, często wycofują się, stając się „pustelnikami”, a proces przywrócenia ich z powrotem do rzeczywistości może kosztować ich przyjaciół lub partnera sporo energii.
Na szczęście tak samo, jak wiosną budzą się do życia kwiaty, tak Pośrednicy odzyskują kreatywność, uczucia, altruizm i idealizm, wynagradzając siebie i najbliższych nie tyle logiką czy praktycznymi umiejętnościami, co postawą opartą na empatii, życzliwości i pięknie, która towarzyszy im wszędzie, gdziekolwiek się udadzą.
Zgadza sie!
Analityk-Dyskutant
Bardzo intuicyjny ekstrawertyk, kierujący sie logiką, poszukujący i asertywny.
Mało zasadniczy, nieplanujący, nierealistyczny.
Kuźwa, cała ja, porypana…
Typ osobowości Dyskutanta to prawdziwy adwokat diabła, dla którego sens życia stanowi rozrywanie na strzępy argumentów i przekonań w jak najbardziej spektakularny sposób. W przeciwieństwie do osób o bardziej ukierunkowanych osobowościach Dyskutanci nie robią tego, aby osiągnąć jakiś głębszy lub strategiczny cel, lecz dlatego, że sprawia im to przyjemność.
Osobowość “Logik”
Ucz się od dnia wczorajszego, żyj dniem dzisiejszym i miej nadzieję na jutro. Najważniejsze to nigdy nie przestać pytać.
ALBERT EINSTEIN
Logik to stosunkowo rzadki typ osobowości, stanowiący jedynie trzy procent ludności, co z pewnością jest dobrą wiadomością dla samych Logików, ponieważ nic tak ich nie martwi jak bycie “przeciętnym”. Są dumni z własnej innowacyjności i kreatywności, wyjątkowej perspektywy i żywego intelektu. Zwani zwykle filozofami, myślicielami lub profesorami z głową w chmurach Logicy odpowiadają za wiele odkryć naukowych na przestrzeni dziejów.
Niekwestionowane życie nie jest warte życia
Logicy są znani ze swoich genialnych teorii i nieugiętej logiki – w istocie uważa się ich za najbardziej precyzyjnie myślący typ osobowości.
Logicy uwielbiają schematy, a wykrywanie sprzeczności w różnych stwierdzeniach to niemal ich hobby, kłamanie w kontaktach z nimi nie jest więc dobrym pomysłem. Jak na ironię jednak, słowa Logików zawsze należy traktować z przymrużeniem oka – nie jest to zarzut nieuczciwości, a jedynie fakt, że ludzie o tym typie osobowości lubią dzielić się nie w pełni sformułowanymi myślami, traktując innych jak płytę rezonansową dla swoich pomysłów i teorii w debacie prowadzonej raczej z samym sobą niż z rozmówcą.
Mogą się przez to wydawać niewiarygodni, w rzeczywistości jednak nikt inny nie potrafi wykrywać problemów z większym zaangażowaniem, przez dogłębną analizę nieskończonych czynników warunkujących daną sprawę, ani tworzyć równie oryginalnych i trafnych rozwiązań – nie należy od nich jednak oczekiwać terminowych raportów z postępów. Osoby o typie osobowości Logika nie wykazują zainteresowania praktycznymi, codziennymi czynnościami i rutyną, jeśli jednak znajdą środowisko, w którym mogą realizować swój geniusz i potencjał twórczy, mogą bezgranicznie poświęcać czas i energię na opracowywanie dogłębnych i bezstronnych rozwiązań.
Mądrość zaczyna się w ciekawości
Choć Logicy wydają się wciąż śnić na jawie, nieustannie myślą, a ich umysły kipią pomysłami od rana do wieczora. Ciągłe myślenie może sprawiać, że wydają się zadumani i oderwani od rzeczywistości, gdyż często prowadzą w głowie skomplikowane debaty, tak naprawdę jednak są przyjaźni i zrelaksowani, gdy spotykają się ze znajomymi lub z osobami o podobnych zainteresowaniach. Postawę tę jednak może zastąpić wszechogarniająca nieśmiałość, gdy znajdą się wśród nieznajomych twarzy, a przyjacielskie żarty nieraz szybko przeradzają się w wojowniczość, jeśli Logicy uznają, że ktoś krytykuje ich wnioski lub teorie.
Gdy są szczególnie podekscytowani, ich wypowiedzi czasem tracą spójność, w miarę jak starają się wyjaśnić ciąg wniosków logicznych, który doprowadził do ich najnowszego pomysłu. Logicy często zmieniają temat, zanim rozmówcy w pełni zrozumieją, co wcześniej próbowali powiedzieć, zamiast wszystko wyjaśnić prostymi słowami.
Może być też na odwrót – gdy inni starają się wyjaśnić im swoje procesy myślowe związane z subiektywnością i emocjami. Wyobraź sobie skomplikowany mechanizm zegara przyjmujący każdy wyobrażalny fakt i pomysł, przetwarzający je za pomocą zaawansowanego kreatywnego rozumowania i wytwarzający najspójniejsze logicznie wyniki, jakie tylko są możliwe – właśnie tak działa umysł Logika, który ma niewiele tolerancji dla emocjonalnych narzędzi zakłócających pracę ich machiny.
Kto chce poruszyć świat, niechaj najpierw poruszy siebie
Ponadto Logicy w ogóle nie mają skłonności do rozumienia problemów emocjonalnych i raczej nie są pod tym względem oparciem dla przyjaciół. Wolą przedstawić serię logicznych sugestii co do tego, jak rozwiązać przyczynę problemu, co często nie jest zbyt popularną perspektywą wśród wrażliwszych towarzyszy. Postawa ta przenosi się też często na konwenanse i cele społeczne takie jak planowanie wystawnych kolacji czy małżeństwa, gdyż Logików najbardziej interesuje oryginalność i efektywne rezultaty.
Jedyną rzeczą, która naprawdę ich powstrzymuje, jest ciągły i wszechobecny strach przed popełnianiem błędów. Logicy mają skłonności do rewidowania swoich własnych przemyśleń i teorii z obawy, że mogli pominąć decydujący element układanki, utknąć i zagubić się w nienamacalnym świecie, w którym ich myśli nigdy nie znajdują prawdziwego zastosowania. Pokonanie tego zwątpienia we własne możliwości to dla Logików jedno z największych wyzwań, jednak ich zdolności intelektualne, duże i małe, które mogą ofiarować światu, sprawiają, że gra jest warta świeczki.
To już wiem , że osobowość logik dominuje na forum i mamy 3 dilerów pośredników znaczy się
I teraz się cieszyć czy płakać…
Ten co w avatarze ma sztucznego satelitę nieznanego pochodznia ma typ osbowości taki jak SMOK…
Satelity, smoki i inne bajki, to pasuje do każdego logika.
Logicznie rzecz ujmując Smoku, wychodzi na to, że po prostu jesteśmy z innej bajki.
A ja od początku tutaj widziałem że jestem jakiś inny
Każdy tak o sobie myśli , fakt , różnorodność mamy tu wielką.
Za to ja jestem taki sam.
skad Wy te % (nie mowie o piwie!!!) bierzecie?
bo ja nie wiem ilu jest przedsiebiorcow?
Wyczytałem w objaśnieniu,
Chyba tylko Ty, tu w przewadze logik i diler, upssssss pośrednik
ale w ktorym miejscu to pisza, bo ze mnie bizneswomen slepota chyba