To mi sie przypomina stary medyczny szmonces co to chyba pradziadkowie opowiadali.
-jak wywołać i mężczyzny bóle porodowe?
D…ę zaszyć i dać na przeczysczenie.
A kto im zabroni? Żadnego zakazu nie ma.
No właśnie - zabraniać nie ma co. W końcu - czy ma to jakiś wpływ na życie kogokolwiek z nas?
Jak mówią górale - żyj i daj rzyć
Jaki byłby sens zabraniać tego, co zwyczajnie nie jest możliwe? Książek na razie nam jeszcze na nowo nie przepisali a umysłowe odklejenie od rzeczywistości nie jest wyłącznie domeną PiSu …
Ja to sie zastanawialam jak to jest, bo trafiaja sie wady rozwojowe (czy generyczne) kiedy dziecko rodzi się obojniakiem czy hermafrodytą?
Bo to zdaje się przy genetycznym XX/XY ludzie maja uklad rozroczy plci przeciwnej albo z podwójnym kompletem?
Niewiele tego rozumiem, za mądre to na dzisiaj…
Tryb myslenia włączę jutro.
Hemafrodytyzm prawdziwy w przypadku człowieka jest genetyczną wadą rozwojową i z tego co pamiętam, bez leczenia chirurgicznego taki osobnik nie będzie mógł mieć potomstwa.
Tu juz by trzeba fachowca.
Bo ja cos tam pamietam z lekcji biologii (tak bylo o tym w oficjalnym programie nauczania, nie tylko o slukpach, precikach i pszczółkach), ze w niektorych przypadkach, wtedy raczej w kategoriach SF, mozna bylo pomyslec o potomstwie.
Ale to bywa z tym różnie.
Abstrahujac od rozmnazania sie? Matce kolegi przeszczepili nerke, przyjelo sie, ale byla to nerka plci męskiej i zaczely sie klopoty hormonalne - objawy podobne do tych jakie daja wstepne działania przy operacjach transseksualistow. Tyle, ze niechciane.
Podaje to jako ciekawostke, ale na ile to prawda?
W kazdym razie zarost na twarzy sie pojawil.
Ja przeżyłem w swoim życiu dwa upadki komuny - w 1989 i w 2023.
Oby pod tym wzgledem nie wykazala zywotnosci przyslowiowego kota.
Uważaj, powiadają, że do trzech razy sztuka …
A kot ma 7 żyć
Niektorzy mowia, ze 9.
A człowiek ma jedną rzyć
Czasem przyrosnieta do stołka…