jakos Dzierzynski mi nie wygladal na material na meza, ale zdaje sie tam trafila kosa na kamien (nie filozoficzny a ideologiczny)
Kompromitacja? :
Żona Dzierżyńskiego z domu Muszkat, to dość znana postać. Przeżyła Felka prawie o 50 lat. Mieli syna, zapomniałem jego imię. W jego sprawie pomagał nawet Janusz Korczak.
Po II wojnie w Polsce była ze 3 razy, a zmarła w 68. Mieszkała w Moskwie. Zapiekła komunistka, koleżanka Róży Luksemburg. Dzierżyński miał jeszcze kochankę, ale tę wykończyły władze II RP.
syn mial Jan - w temacie zona Dzierzynskiego doksztalcilam sie po rozwiazaniu testu. .
watle to bylo od dziecka i chyba jakas dziedziczna wada serca, bo pozyl tyle co tatus. o ile tatus faktycznie na zawal zszedl z tego swiata.
Faktycznie na wylew. Po zjedzeniu kolacji, ale zatruta nie była. Z poruczenia Lenina zorganizowano na Felka ze 4 zamachy i żaden się nie udał. Włodek bał się Felka, Felek nie bał się niczego.
11/15
Źle wszystkie 3 geograficzne plus Dzierżyński
W taki upał tylko surowa woda dopijac najlepiej z lodem i cytryną
10/15 a zle łuk,Banat[podchytliwe to bylo i dalem sie zlapac],Dzierżyński,idyjski gest oraz cos na koncu z tlenem…
Banat, to też kraina historyczna w Europie, na terenie dzisiejszej Rumunii i nawet bardzo krótko trwająca republika tamże, która się proklamowała zaraz po I wojnie, ale to nie przeszło.
Wlasnie o tym myslałem.Mialem kolezanke z Wegier,pare lat temu,jeszcze w Watford.Region Banat jest tez sladowo na Wegrzech.
Tak. Ta kraina gdzieś w okolicach Cisy leży.
Strzaly sie nie udaly…8/15
6 wiedziałem + 6 nie wiedziałem + 3 strzały trafne = 15
Te niewiedziane to: szczyt, Marysieńka, Banat, Felix, Dominika i tlen.
To znaczy że prawidłowo Rumunię typowałem.
A ja tam w Indie strzelilam…
Tylko, że konkretnie o miasto chodziło, a nie krainę.
Wolę odżywiać się dojrzałą, ekologiczną wódą. Jest mokra i ma inne właściwości.
Ja odżywiam się piwem, ale rozumiem kolegę, rozumiem…
A piwo ma duzo wlasciwosci odzywczych…
Te morele sa najlepsze w spirytusie)))
A zrób sangrie z różowego gazowanego wina z morelami - pyszota.