Jeden byk - miejsce na konkursie
A nie rozumiem czemu po chwili namyslu i uruchomieniu skojarzen zapalala sie odpowiedz na zielono?
Czasem tak sie zdarza. Ze przez eliminacje.
No tak,sorry:))
8/16. Mogło byc ciut lepiej, ale niektóre pytania tendencyjne!
Mów!
Jesli z końca to sie nie zgadzam…Ale poza tym,musze spróbować zagiąć @elsie
Pytania z muzyki nie powinny dotyczyć dzieł literackich na podstawie których powstały.
Wybitny pianista - wszyscy czterej spełniali te warunki, a kto pamięta jakimi medalami zostali odznaczeni?
Albo jak który muzyk wyrażał sie o innym?
No i pytanie o miejsce w konkursie Chopinowskim, zwłąszcza że tak odległe.
Jestem absolutnym wrogiem tego co napisales w punkcie 1.Zgadzam sie z punktem 2.Reszta jest niezbedną ciekawostką ktora odbija od nudnej encyklopedycznej wiedzy.Zreszta mam w pamieci wiele tego typu zdarzen z Wielkiej Gry i nie ukrywam ze to swego rodzaju wzorzec ktory nosze w sercu.
Zwaz ze quiz byl z dedykacją.
No i…Sorry mate ale bylo mimo wszystko,pare innych rezultatów.
Poza tym,powolywalem sie na cytaty lub swego roidzaju,mowe potoczną ktorej slady mozesz i dzisiaj znależc,jeśli sie troche zblizyc do tematu
Nie podzielałbym Twych zastrzeżeń, Michał. Dla mnie udany quiz, tylko, że trudny. Sam sobie się dziwię, że, aż 11 wiedziałem.
Znakomity quizik! Komplet oczywiśbie. I taka ciekawostka: byłam na Finale (Olejniczak, Kocert f-moll) zakończonym przez pianistę dźwiękiem…"e:! Wszyscy ryczeli ze śmiechu a on, niezrażony, brzdąknął “f” co wywołało nowy wybuch śmiechu…
Z serdecznymi podziękowaniami…
Eluniu, ja te 11 punktów zdobyłem, dzięki Twoim porannikom muzycznym głównie. Byłem gorliwym ich czytelnikiem i entuzjastą. Nawet zapisywałem sobie niektóre Twoje informacje. Zapodaj, więc, choć od czasu do czasu coś w tym stylu. Obok kolegi @collins02 i mnie, miałabyś jeszcze kilku fanów.
Spróbuję. Nawet nie wiedziałam, że to jednak działa… Podniosłes mi nastój, dzięki!!!
To Ty mi teraz poprawiłaś humor, juuuupiiii!
A to by tez tlumaczylo, ze wiedzialam czesto gdzie dzwoni? Bo jak czlowiek sobie posluchal to potem czesto czegos wiecej szukalam
No to juz masz drugiego fana, poprawnie politycznie to zdaje sie fanka?
Gratuluję!
I oczywiście prosze o kolor dla zwyciezcy!
Kombinowalem jak znalezć coś nie do przejscia dla Ciebie i stąd Procol Harum…Ale nie dość ze juz na starym forum to prezentowałem to teraz myśle ze dziwne by bylo gdybys w inne Ave Maria celowała
No jak to?Przynajmniej pare razy pisaliśmy o tym.Zresztą sama nasza obecność o świcie o czymś świadczyć musiała