No wreszcie odezwałeś się na swoim własnym temacie, bo zwykle milczysz jak zaklęty
Bo to rebus dla tych maruderów, co piszczą, że oni do rebusów się nie nadają …
By sobie nieco popatrzyli …
Nie chce wam przeszkadzać. Poza tym miałem webinar z eksploatacji silników jachtowych.
To nie maruderzy, tylko leniuszki. Im się zwyczajnie nie chce.
Wiem wiem, ale jakbym napisał, że leniuszki, to by się im błogo zrobiło i dalej by takimi byli…
Gdy się napisze maruderzy, to się może ockną
Myślisz, że branie udziału w dyskusji, to przeszkadzanie? Takie myślenie się bardzo udziela i teraz ja będę się bała odzywać
Coś w tym jest. Masz rację
No właśnie , ja wymyśliłem pary anagramów ale tak odległe od siebie, ze nie dałem rady zrobić z tego sensownych historyjek. Ale od czego jest nasz pytamowy poeta? W mig dopisał zabawne wierszyki (trochę długaśne, ale co tam!) więc od przyszłego tygodnia będę wstawiał te owoce naszej kooperacji.
Mam tylko nadzieję, że nie będą zemstowe
Będą, będą!
No weź nie strasz, bo się zacznę jąkać
W pisaniu?
Też!
Ten Bingola powymyślał straszliwie zemstowe anagrama, ale, na szczęście zacny birbant w dłuższych tekstach dał dużo podpowiedzi, bo on, ten birbant, też ma dobre serduszko.
Oj, to ten birbant rzeczywiście ma dobre serduszko. Ale ja zawsze o tym wiedziałam
No to taki okolicznościowy anagramik pyknąłem na zawołąnie:
Każdemu kto twarde serce ma
Młotkiem je _ _ _ _ _ _ _ / _ _ cna. (7+2)
I powiem: Moja dobra duszko
Masz teraz miękkie _ _ _ _ _ _ _ _ _. (9)
Ha ha ha… Ostro!
A co ze zgubionym ogonkiem od e?
Noo… zgubił się
Nie upilnowaliśmy
Masz jakieś zapasowe w chacie, by koledze podrzucić?
Bo może on ich nie ma, ostatnio słyszałem, że z tymi ogonkami cienko, jakiś problem wystąpił z czipem, który je produkował. Ja mam dwa ostatnie, ale potrzebne mi są … Jak będzie koniecznie trzeba to mu jeden dam, trudno …